Jury Development Award

 Een initiatief van RED Company en de Architect

Do Janne Vermeulen
architect/directeur en mede-oprichter van Team V Architectuur

voorzitter

Do Janne studeerde aan de Bartlett School of Architecture (University College London). Ze werkte tijdens haar studie bij UNStudio en ANA architecten en studeerde af in 2002. Ze startte haar carrière bij Rick Mather Architects in Londen, waar zij werkte aan het ontwerp voor het Virginia Museum of Fine Art in Richmond, USA. Van 2005 tot juli 2013 werkte ze bij Meyer en Van Schooten Architecten, als project architect en senior architect. Daar was zij, naast andere projecten, verantwoordelijk voor de renovatie van het Ministerie van Financiën, de nieuwe Kromhout Kazerne in Utrecht en het Haga Ziekenhuis in Den Haag. Bij Team V Architectuur heeft zij als architect/ directeur samen met Jeroen van Schooten de creatieve leiding. Do Janne is onder meer verantwoordelijk voor Y-Towers, een congreshotel en woontoren op Overhoeks in Amsterdam, de renovatie van het Hoofdgebouw Atlas van Technische Universiteit Eindhoven, de houten hybride woontoren HAUT in Amsterdam en studentencomplex Op Dreef in Utrecht. Naast haar werkzaamheden als architect heeft Do Janne les aan de Bartlett School of Architecture in Londen gegeven en heeft zij voor diverse architectuurprijzen gejureerd, waaronder voor de Betonprijs en voor de lokale jury van de RIBA International Prize. Do Janne is voorzitter van BNA Next Step Program voor talentvolle jonge architecten. De eerste helft van 2019 was ze Architect in Residence voor Architectuurcentrum Amsterdam. Sinds januari 2019 is ze lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam.

 

Remi Versteeg

Remi Versteeg (1983) startte zijn eerste bedrijf al op in 2002 en heeft zich in de jaren daarna als creatief ondernemer verder ontwikkeld. Na het afronden van zijn architectuuropleiding in Delft benaderde hij de ontwerpopgaven op strategische wijze en vanuit verschillende invalshoeken. Met deze aanpak verkent hij ongebaande paden en legt hij nieuwe verbindingen.

Foto: Reinier van der Aart

 

In 2014 startte Remi samen met Joost Baks, Gijs Baks en Stijn de Weerd het architectenbureau Space Encounters. Samen wonnen ze daarmee onder meer Milan Design Award 2016 en in 2017 het BNA Beste Gebouw van het Jaar in de categorie Stimulerende Omgevingen, de BNA Next Step Award, een International Architecture Award, de ARC Interieur Award 2017 en zijn ze in 2018 door FRAME uitgeroepen tot Emerging Designer of the Year.

Hij gelooft dat de kennis van architecten breder kan worden ingezet dan enkel het ontwerpen van gebouwen. Het is dus niet verrassend dat hij mede verantwoordelijk is voor het opzetten van meerdere bedrijven en initiatieven zoals een meubelcollectie, handelsonderneming, webshop, visualisatiebureau en zelfs een (tijdelijke) bar.

In ontwikkelingen zoekt hij vooral de vernieuwing; zijn er verrassende stappen gezet die tot nieuwe inzichten en uitkomsten hebben geleid die waardevol kunnen zijn voor de toekomst?


Lieske van Pelt 

Lieske van Pelt werkt als Asset Manager Retail voor CBRE Global Investors. Ze is verantwoordelijke voor het management en de performance van de Amsterdam portefeuille en de herontwikkeling van drie voormalig V&D gebouwen. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de Data Intelligence Strategy voor het hele Dutch Retail Platform. In 2015 is Lieske direct vanuit de universiteit gestart bij CBRE Global Investors in het management trainee programma. Zij heeft daar voornamelijk gewerkt aan acquisities en disposities voor het Dutch Residential Fund. Na het traineeship heeft zij 3 jaar gewerkt als Asset Manager voor het Dutch Residential Fund met als portefeuille Amsterdam en NoordNederland. Lieske heeft een MSc. Real Estate & Housing degree behaald op de Technische Universiteit in Delft. Tijdens haar master was ze intern bij Cairn Real Estate. Nu volgt zij nog een studie aan de Henley Business School (onderdeel van Reading University), om nog een MSc. Real Estate Finance & Investments te behalen.Harm Tilman (secretaris)
Hoofdredacteur
de Architect


Harm Tilman (1954) is sinds 2002 hoofdredacteur van de Architect, een onafhankelijk en opiniërend vakblad en platform op het gebied van architectuur, stedenbouw, techniek en interieur waarin het ontwerp centraal staat.

Tijdschrift, website en events informeren en inspireren ruimtelijke ontwerpers en plaatsen hun werkzaamheden in een bredere maatschappelijke en culturele context.

Daarvoor was hij coördinator aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Tilman studeerde in 1984 af aan de TU Delft, was na zijn studie werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper en onderzoeker, gaf lezingen en begeleidde projecten op uiteenlopende onderwijsinstellingen in binnen en buitenland. Tevens is hij auteur van tal van publicaties op het gebied van moderne architectuur en ruimtelijke ordening.

Harm interesseert zich voor de vraag hoe de relevantie en het verdienmodel van de architectuur zijn te verbeteren en een nieuwe generatie architectuur gaat ontstaan. Hij richt zich op onderwerpen als transformatie en duurzaamheid, maar ook woonproducten, het circulaire bouwen, gezondheidsarchitectuur en industrialisatie. Over deze onderwerpen blogt hij iedere maandag en verschijnen maandelijks artikelen van zijn hand.

Heb je vragen?

Neem voor vragen contact op met Harm Tilman, secretaris van de jury, via harmtilman@vakmedianet.nl of via +31 6 222 40 855.