Jury Jong Talent Award


 

                    

 

 

 

Een initiatief van Kingspan Insulation en de Architect

Evelien van Veen (voorzitter)
Oprichter en eigenaar van Veen Architecten

Evelien van Veen studeerde cum Laude af aan De Willem De Koning Academie en ontving voor haar afstudeerproject diverse prijzen. Daarna studeerde zij aan de Architectural Associations te Londen af bij Peter Cook en Ron Herron. Als assistent van Mark Fisher werkte ze aan de concertdecors van Rolling Stones en U2.

Voor de oprichting van Van Veen Architecten was Evelien partner bij van Drost + van Veen Architecten.

Van Veen Architecten richt zich op woningbouw voor ouderen, herbestemming van gebouwen en zorgarchitectuur. Zo realiseerde zij luxueuze appartementen aan de Maas, grote woningbouwprojecten in Nieuw Crooswijk en Zestienhoven te Rotterdam en het zorgwoningbouwcomplex Overbos te Heemstede.

Evelien van Veen is bestuurslid van het Bureau Architectenregister en lid van de kwaliteitscommissie in Eindhoven.

Evelien Van Veen ontwerpt gebouwen met een sterke identiteit. Gebouwen die verrassen en intrigeren door een gelaagde betekenis en die op meer dan één niveau communiceren met de omgeving en gebruikers.


Michelle Corbeau

Michelle is sinds 2002 projectontwikkelaar bij AM. Binnen AM is zij vooral werkzaam aan het ontwikkelen van visies voor nieuwe leefgebieden waarbij uitgegaan wordt van de marktvraag, de (omgevings)kwaliteiten en de financiële kaders. De focus ligt daarbij op het transformeren van gebieden naar aantrekkelijke, diverse en gewilde leefomgevingen alsmede het initiëren van nieuwe projecten en het analyseren van de haalbaarheid van projecten in de acquisitiefase op basis van concepten.

Eerder is Michelle verantwoordelijk geweest voor grote gebiedsontwikkelingen zoals o.a. Zevenhuizen Zuid en Wilgenwende (Dordrecht). Daarnaast is zij vooral actief binnen de stad Rotterdam met projecten als De Zalmhaven, Newport Nesselande (winnaar Neprom prijs voor samenwerking met overheden), 100Hoog en in het Baankwartier.


Marieke Giele (secreataris)
Vakredacteur de Architect

Marieke Giele (1993) studeerde Architectuur aan de TU Delft. Een deel van haar studie volgde ze aan de TU Graz in Oostenrijk.

 

Zij liep stage bij KCAP Architects&Planners en op de redactie van de Architect, waar ze aan het begin van haar master als vakredacteur aan de slag ging. Sinds begin 2018 werkt ze voltijds aan de inhoud en vernieuwingen van het platform.

 

Heb je vragen?

Neem voor vragen contact op met Marieke Giele, secretaris van de jury, via mariekegiele@vakmedianet.nl.