Vaardigheidstraining Hechten

Tegenwoordig nemen Doktersassistenten steeds meer taken over om de werkdruk van de huisarts te verminderen. Één van die taken is het hechten van kleine wondjes, maar daarvoor moet de doktersassistent wel bekwaam en gecertificeerd zijn. De huisarts moet uiteindelijk bepalen of de doktersassistent voor deze voorbehouden handeling ook bevoegd is. 

 

Wat kan je verwachten van de vaardigheidstraining hechten?

Tijdens onze vaardigheidstraining “Hechten voor doktersassistenten” leer je onder leiding van een arts welke hechtmaterialen er zijn en wanneer deze gebruikt kunnen worden. Uiteraard wordt ook de techniek van het hechten geleerd, namelijk die van een losse transcutane en van een donati-hechting.

 

Voor wie is de vaardigheidstraining hechten?

De training is geschikt voor doktersassistenten, die op hun werk mogen hechten of die hun hechtvaardigheid willen ophalen.

Hoe ziet het programma eruit?

De vaardigheidstraining wordt gegeven door twee artsen. Eerst zal je meegenomen worden in de theorie van het hechten. Hier wordt onder andere gekeken naar de verschillende soorten hechtmateriaal en de verschillende technieken, maar ook wordt het correct klaarleggen van het hechtmateriaal hier behandeld.

Na het theoretische gedeelte volgt de praktische vaardigheidstraining, waarbij je zelfstandig en onder begeleiding gaat oefenen met het zetten van verschillende hechtingen.

 

Praktische gegevens

Datum: 18 september 2019

Tijd: 19.00 - 22.30 uur, inloop met koffie/thee vanaf 18.45

Adres: Corderius College, De Ganskuijl 105, Amersfoort

Kosten: €175,- incl. lesmaterialen en koffie/thee

Accreditatiepunten: 3

Maximaal aantal deelnemers: 8

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren