UITVERKOCHT! Schrijf u hier in voor de editie in het voorjaar 2020 

(link naar PW. academy)

 

Krijg grip op uw organisatie, gedrag en verandering
 

Organisatiecultuur is de grootste belemmering voor organisatieverandering: het is de reden waardoor 70% van de fusies en reorganisaties mislukt, 1 op de 10 jonge professionals een burn-out krijgt, het ziekteverzuim in sommige organisaties zo hoog is, of de cliënten zo ontevreden.

Organisatiecultuur is tevens de noodzakelijke voorwaarde voor organisatieverandering. Structuur- of procesverandering en cultuurverandering beïnvloeden elkaar wederzijds en moeten – voor succes- ook allebei worden ingezet. De mens blijkt keer op keer de kritische factor te zijn bij het slagen of mislukken van veranderingen.

Cultuur is het meest onderscheidende van organisaties. De ideeën, opvattingen, waarden en processen die een cultuur bepalen zijn voor veel werknemers heilig. Het is niet voor niets dat het veranderen van de cultuur het meest weerbarstige deel van de verandering is.

Centrale vraag: een cultuuromslag bewerkstelligen, hoe doet u dat?

Hierop krijgt u tijdens deze collegereeks het antwoord van verschillende wetenschappelijke docenten en gastsprekers uit gerenommeerde organisaties. Zij delen, elk vanuit hun eigen expertise, hun visie, kennis en ervaringen. 
 

Wat levert deze collegereeks u op?

✔   U weet wanneer cultuurverandering wenselijk of noodzakelijk is
✔   U hebt meer grip op cultuur en gedrag
✔   U bent in staat om de cultuur van uw eigen organisatie te doorgronden en te beïnvloeden
✔   U weet hoe u aan het proces van cultuurverandering leiding geeft en het in de hand houdt

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 

 

Deze collegereeks werd door eerdere deelnemers beoordeeld met een 8,5.

Na afloop ontvangt u een certificaat van PW. Nyenrode

 

 

Reacties eerdere deelnemers:

 

Over het college van dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst: "Goede afwisseling tussen kennisoverdracht en met eigen casus aan de slag gaan aan en veel interactie." 

Over het college van drs. Jo Vincken: "Filosofie over een realistische inschatting tav cultuurverandering. Goede voorbeelden en vertaling naar de praktijk." 

Over het college van prof.dr. Jaap van Muijen: "Heel leerzaam. Van begin tot het einde inspirerend, toepasbaar en goede combinatie theorie vs praktijk."

Over het college van Hans van der Loo: "Bevlogen spreker, met veel praktische ervaring. Impliciete kennis geëxpliciteerd of aangevuld met nieuwe modellen."

Over het college van Math Hoenen: "Verfrissend en inspirerend. Veel relevante voorbeelden uit de praktijk Pragmatische aanpak Benadering van binnenuit."

Over het college van prof.dr. Thijs Homan: "Prikkelend, andere kijk op dit vraagstuk en het zoeken naar bewegingen in je organisatie en deze stimuleren/versterken."

 

Ook interessant


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://nyenrodeorganisatieontwikkeling.pwnet.nl/