Skill-sessie: Boost je 21st century skills in machine learning!

Datum: 23 mei 2019

Tijd: 14:30 - 16:30

Locatie: RDM Onderzeebootloods,
             tijdens het Navingo Career Event

Digitalisering, Internet of Things, Robotisering; economische en technologische ontwikkeling zijn volop in gang en de maritieme sector blijft hier niet in achter. Welke vaardigheden heb jij straks nodig om bij te blijven? Om maritieme werknemers van nu voor te bereiden op de toekomst organiseert samenwerkingsverband Maritime Delta samen met Netherlands Maritime Technology de skill-sessies. Tijdens deze skill-sessies belichten we een opkomende technologie en laten we zien wat dit voor de vaardigheden van medewerkers in de maritieme sector betekent.

Tijdens de eerste skill-sessie op 23 mei staat machine learning centraal. Gedurende het twee-uur durende programma krijg je een machine learning workshop, vaar je op een toekomstig autonoom varende watertaxi én wordt je wegwijs gemaakt in het RDM Innovation Dock! RDM Next zal je, met hun interactieve workshop, laten zien hoe machine learning werkt. De start-up CaptainAI laat je zien hoe zij een watertaxi autonoom gaan laten varen, aan de hand van machine learning. In het InnovationDock krijg je de simulator te zien waarop de autonome watertaxi wordt getraind. Meer info over het programma kan je hier vinden.

Dus, ben jij werkzaam in de maritieme sector en wil je kennis opdoen over machine learning? Dan is dit  evenement écht iets voor jou.

Wat is machine learning?

Machine learning is het ontwikkelen van algoritmes en technieken waarmee computers kunnen leren. Door het opslaan van data gegevens wat betreft klimaat, zeecondities en andere omgevingsfactoren kunnen vele producten, onder meer op schepen, worden verbeterd. Zo kunnen patronen worden ontdekt en betere voorspellingen worden gedaan waardoor men tot nieuwe inzichten kan komen. Machine learning zal een groot effect hebben op autonoom varende schepen maar bijvoorbeeld ook op condition-based onderhoud van een schip.

Organisatie

Deze sessie wordt georganiseerd door samenwerkingsverband Maritime Delta in samenwerking met Netherlands Maritime Technology. Maritime Delta is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de maritieme delta, het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. Netherlands Maritime Technology is de Nederlandse brancheorganisatie voor scheepsbouw en maritieme toeleveranciers.

Locatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 mei van 14:30 tot 16:30, tijdens het Navingo Maritime & Offshore Career Event in de RDM Onderzeebootloods. Je kunt je hier aanmelden.

Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je alleen in als je zeker bent dat je deel kan nemen.

Let op: voor toegang tot de locatie dien je je ook (kosteloos) aan te melden voor het Navingo Maritime & Offshore Career Event, dat kan hier.

    

 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren