Verzekeringen

Er is nog géén reis- en/of annuleringsverzekering voor u afgesloten. Deze kan Rientjes & Partners uiteraard voor u verzorgen. Graag vernemen wij zo spoedig mogelijk na aanmelding of u een reis- en/of annuleringsverzekering wenst af te sluiten. 

Houd bij het wel/niet afsluiten van een annuleringsverzekering rekening met de voorwaarden zoals hieronder vermeld. Een reisverzekering kunt u nog tot een week voor vertrek bij ons aanvragen. Voor vragen mag u ons altijd bellen: 0570–691357 (ma-vrij, 9-17 uur).

Kortlopende reisverzekering 
De kosten voor een kortlopende reisverzekering voor deze reis bedragen circa € 5,50 per persoon, voor het gehele verblijf van drie dagen. Het betreft een basisreisverzekering met een Europa dekking, deze dekking is inclusief: bagage, ongevallen reis, reisrechtsbijstand en geneeskundige kosten. De premie is exclusief € 3,50 poliskosten per boeking en assurantiebelasting. Hieronder kunt u de uitgebreide voorwaarden downloaden. Mocht u een uitgebreidere dekking wensen (comfort of optimaal) of ook bijvoorbeeld uw geld willen verzekeren, neem dan gerust contact met ons op voor de bijbehorende tarieven.

Kortlopende annuleringsverzekering
Houd bij het wel/niet afsluiten van een annuleringsverzekering rekening met de voorwaarden. Bij de annuleringsverzekering heeft u twee mogelijkheden:

1. Annuleringsverzekering (premie 5,5% van de reissom)
Er zijn omstandigheden waaronder iemand een reis moet annuleren of afbreken. De dekking 'Annulering' vergoedt de kosten van annulering. U bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als u plotseling werkloos wordt. Wanneer u een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de niet gebruikte reisdagen vergoed.

2. Allrisk Annuleringsverzekering (premie 7,0% van de reissom)
Als u heeft gekozen voor de 'Allrisk Annuleringsverzekering' dan bepaalt u zelf of u de reis annuleert of afbreekt. Is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan wordt 75% van het annuleringsbedrag of de afbrekingsvergoeding vergoed. U heeft alleen geen recht op een uitkering als u de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:

  • u geen zin meer heeft;
  • de weersomstandigheden niet goed zijn (bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon);
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • er zich een calamiteit voordoet waarvoor het Calamiteitenfonds een vergoeding biedt.

Bovengenoemde premies zijn exclusief € 3,50 poliskosten per boeking en 21% assurantiebelasting. Hieronder kunt u de uitgebreide voorwaarden downloaden.

Voorwaarden
Hieronder vindt u de voorwaarden voor de kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Europeesche verzekeringen:
Voorwaarden kortlopende reisverzekering.pdf
Voorwaarden kortlopende annuleringsverzekering.pdf