Wat relational mindfulness kan betekenen voor professional, patiënt en naaste

 

Dat mindfulness niet zweverig, soft of louter psychobabbel is, is anno 2019 aangetoond voor onder andere depressie, chronische pijn en angstklachten. Iedereen heeft wel eens iemand een mindfulnesstraining aangeraden of iemand doorverwezen. En iedereen kent wel iemand die daar baat bij heeft gehad.

Dit congres gaat niet over het effect dat mindfulness op de beoefenaar heeft, maar over relational mindfulness: het effect dat de mindfulness van de een op de relatie met de ander heeft, en op het welzijn van die ander.

Toegespitst op de gezondheidszorg willen we weten hoe de arts-patiëntrelatie verandert, wat het met de patiënt, het gezin of ouderschap en naaste(n) doet, en ook hoe we met mindfulness het contact met collega’s en team kunnen bevorderen.

Het congres Mindfulness in de zorg is bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg die niet per se al actief bezig zijn met mindfulness. Voor zorgverleners die geïnteresseerd zijn in mindfulness en nieuwsgierig zijn wat ze er (meer) uit kunnen halen voor zichzelf, de patiënt en het team of de afdeling.

Schrijf u nu in!

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren