Arjella van Scheppingen

Onderzoeker en facilitator

Dr. Arjella van Scheppingen is zelfstandig onderzoeker en facilitator vitale arbeidsorganisaties. Zij is gespecialiseerd in het motiveren, stimuleren en activeren van mensen en teams om - in veranderende tijden-  gezond, veilig en effectief kunnen blijven (samen)werken. De belangrijkste thema’s daarbij: persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie en sociaal kapitaal. De meest intrigerende vraag: ‘Hoe krijg je de boel in beweging?’ 


Dr. Ingeborg van der Geest

Zelfstandig docent/adviseur & Universiteit Leiden 

Dr. Ingeborg van der Geest werkt als zelfstandig docent, onderzoeker en adviseur op het gebied van argumentatie en communicatie. Zij traint uiteenlopende doelgroepen – van veiligheidskundigen en arboprofessionals tot juristen en hogere militairen – in helder denken, effectiever communiceren en het doen van onderzoek. Zij promoveerde in de argumentatietheorie en is verbonden aan de Universiteit Leiden, waar zij colleges geeft op het gebied van argumentatie en kritisch denken.

Lees ook het artikel van Ingeborg: De winst van kritisch denken voor veilig werk

Prof. Dr. Ira Helsloot

Hoogleraar Besturen van Veiligheid

Ira Helsloot is hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is hij editor van het Journal of Contingencies and Crisis Management. Hij is oorspronkelijk gepromoveerd als wiskundige, maar houdt zich sinds 1994 bezig met onderzoek naar crisisbeheersing en veiligheidsbeleid.  

Lees ook het interview met Ira Helsloot

Jaap Peters

Organisatie-activist

Jaap Peters is vooral bekend van de boeken Intensieve Menshouderij, Bij welke reorganisatie werk jij? en de trilogie ‘Het Rijnland Boekje’. Als medewerkers organisaties zien als hun hulpmiddel ziet die organisatie er letterlijk anders uit! Jaap ondersteunt o.a. het traject Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg en is gastdocent op meerdere universiteiten/hogescholen.

Lees ook het interview met Jaap Peters over Waar regels zijn, is geen aandacht of bekijk zijn video


Edith Groenendaal 

Arbeid- en Organisatieadviseur en presentatietrainer 

Edith Groenendaal is gecertificeerd Arbeid- & Organisatieadviseur en ondernemer. Zij is gespecialiseerd in thema’s als werkplezier en ‘loopbaanlang’ inzetbaar zijn en volgde daarnaast een opleiding tot presentatietrainer.

Lees ook: Met plezier presenteren kun je leren
 


Rob Verkerke

Arbeid- en Organisatieadviseur en presentatietrainer 

Rob Verkerke is gecertificeerd Arbeid- & Organisatieadviseur en ondernemer en is gespecialiseerd in veilig gedrag en samenwerken.

Bekijk van Edith en Rob over ook het filmpje Kloppend presenteren

 

 


Tamara Onos

Arbeidshygiënist en auteur

Tamara Onos is arbeidshygiënist met 25 jaar ervaring. Zij geeft advies over blootstelling aan gevaarlijke stoffen aan bedrijven en brancheverenigingen. Daarnaast schrijft zij in blogs over de pracht en problemen van werk. Afgelopen februari is haar eerste thriller verschenen met een plot rondom gevaarlijke stoffen: Onder Invloed. In de stijl van deze thriller geeft zij de sessie Who Dunnit.

 


Willeke Bezemer

Psycholoog

Willeke Bezemer is psycholoog. Zij werkte een flink aantal jaren in de hulpverlening en richtte toen haar focus op de werkomgeving van mensen. Vanuit de overtuiging dat je je talenten pas echt kunt ontplooien in een werkomgeving zonder pesten en seksuele intimidatie houdt zij zich inmiddels 25 jaar met deze materie bezig.  

 


Willemien Brand

Director BRAND Academy

Nadat Willemien met lof en als beste van het jaar afstudeerde van de design academy, startte ze haar carriere als industrial designer en verwierf daarmee meerdere prijzen voor haar designs en red dot awards. In 1999 startte ze Buro BRAND dat met vestigingen in Den Haag en Bangkok inmiddels is uitgegroeid tot een leidend bedrijf in Visual Thinking en het aanleren van visuele werkmethoden aan corporate bedrijven. 

 


Tammo ter Hark

Projectmanager

Tammo ter Hark werd opgeleid tot industrieel ontwerper, specialisatie ergonomie. Na een aantal jaren als ergonoom en projectleider gewerkt te hebben bij o.a. TNO, is hij in 2009 begonnen met Tools for Research: internetinstrumenten voor onderzoekers met nadruk op beveiliging en gebruiksvriendelijkheid.

Lees het artikel Zo motiveert u medewerkers voor een vragenlijst


 


Pascal Willems

Pascal Willems is advocaat en eigenaar van WVO Advocaten. Hij en zijn team zijn gespecialiseerd op het gebied van het arbeidsrecht, privacyrecht, sociale zekerheid, ziekte- en verzuim en Arbowetgeving. Al jaren lang staat hij werkgevers, werknemers, arbodienst(verleners), bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen bij. De afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende deskundigen op het gebied van de arbodienstverlening, waaronder taakdelegatie. Daarnaast is hij veelvuldig spreker op congressen en cursussen en is hij auteur voor diverse uitgaven.


 


Bart Hoogenraad

Bart Hoogenraad is Portfolio Management directeur bij Unit4 VerzuimSignaal. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met software as a service en portfolio management en gelooft sterk in de kracht van eenvoud, connectiviteit en data. Samen met het VerzuimSignaal-team streeft hij ernaar om Nederlandse werknemers veilig, gezond en inzetbaar te houden door het ontwikkelen van de beste software voor verzuimbegeleiding, verzuimpreventie en het stimuleren van duurzame inzetbaarheid. 

 


Enez Kat 

Enez Kat is Head of Health & Safety bij warenhuisketen de Bijenkorf. Hij houdt zich bezig met het verankeren van veiligheid en gezondheid binnen een dynamisch en financieel gedreven organisatie waar inmiddels aandacht is voor H&S. Een totaal nieuw onderwerp voor de organisatie waarin hij met succes gebruikt maakt van de RI&E als basis met als doel een vanzelfsprekendheid te creëren bij de mensen die er niets van moeten merken. 

 


Wout de Klerk

Wout de Klerk, na diverse banen ben ik een tijd terug bij BaSystemen terecht gekomen. Het vak van het mogen helpen van mensen die veiliger kunnen werken door middel van meetinstrumenten vind ik fantastisch. En dan met name het alleen werken verhaal. Ik ben daarom enige tijd terug binnen de organisatie mij gaan specialiseren als alleenwerker specialist. Mijn collega Ivar Bos die dit ook al een tijd doet, vond het leuk om dit samen met mij te doen.

 


Ivar Bos 

Ivar is technisch accountmanager binnen BaSystemen.