Training gesprekken voeren met de gesprekstool Huis van je Leven© Methode

 

De visuele gespreksmethodiek Huis van je Leven© Methode maakt door o.a. door middel van een 'praatplaat' van een huis met verschillende kamers complexe vraagstukken eenvoudig, maakt verbanden zichtbaar en visualiseert problemen en oplossingen. Een cliënt wordt zich bewust van zijn problemen en ontdekt zelf waar de oplossingen liggen. Dat gebeurt doordat hij zijn werkelijkheid visualiseert in de kamers van het Huis van je Leven©. Door deze ‘praatplaat’ praat hij niet direct over zichzelf maar praat je via een metafoor. Dat maakt het minder bedreigend om te analyseren en vanuit meerdere gezichtspunten over het leven te praten. 

 

 

De methode Huis van je leven© is aan te schaffen na het volgen van een training. Bij aanvang van de training ontvang je de complete trainingskoffer met de Huis van je Leven© Methode.

Leerdoelen van de training:
- Uitleg van de Huis van je Leven© Methode 
- Oefenen met oplossingsgerichte gespreksvoering 
- Praktijksituaties oefenen met het Huis van je Leven©

Na het volgen van de training maak je deel uit van de besloten Facebook groep waar je vragen kunt stellen en ervaringen met de methode met andere gebruikers kunt delen. Na de training kun je ook extra materialen bestellen in de webshop van Huis van je Leven©. 

Ingangseis
Noodzakelijke vooropleiding: HBO niveau met ervaring met cliëntcontacten (Twijfel je hierover? Neem even contact op). De cursus is geschikt voor diverse professionals in zorg en welzijn: maatschappelijk werkers, begeleiders, geestelijk verzorgers, psychologen, coaches, kindercoaches,WMO- consulenten, SPV'ers en POH GGZ.

Praktische informatie

Datum, zie aanmeldingsformulier op deze site.

Iedere maand is er een datum beschikbaar, bekijk alle data van 2019 op de www.huisvanjeleven.nl

9.30 uur tot 12.30 uur, locatie: Social Impact Factory Utrecht (obv van beschikbaarheid).

De cursus gaat altijd door op de aangeven datum vanaf 1 aanmelding tot maximaal 12 aanmeldingen. 

Prijs: 275 EUR

Kosten voor deze training zijn inclusief online voorbereiding, gevulde methodekoffer met uitgebreide handleiding, vergaderarrangement en 21% BTW)

 

Inhoud Methodekoffer:

De Huis van je Leven© Methode wordt geleverd in een stevige koffer van A-4 formaat. Deze koffer bevat:
Huis van je Leven© ‘praatplaat’ op stevig magnetisch materiaal (A3-formaat)

  • Houten pionnen
  • Fiches
  • Dobbelsteen met 8 zijden
  • Fundamentkaart
  • Waardenkaart
  • Kwaliteitenkaar
  • Notitieblok Huis van je Leven©
  • Handleiding met een tiental uitgewerkte werkvormen

De illustraties en kaartjes zijn fris en ‘vriendelijk’ vormgegeven, waardoor het product voor diverse doelgroepen als heel toegankelijk wordt ervaren.
De vervangingswaarde van de complete koffer bedraagt € 110,- De koffer met de  Huis van je Leven© Methode is alleen beschikbaar na het volgen van een training.

Er is nu ook een kinderversie beschikbaar als supplement. Dit is een aparte praatplaat geschikt voor de leefwereld van kinderen. In deze versie wordt er oa. gewerkt met smileys ipv. geschreven tekst. Deze praatplaat kun je meebestellen als supplement. 

De docent:

Ingrid Schoen verzorgt de trainingen Huis van je Leven© Methode . Haar talenten voor werken met groepen, haar kennis van zorg en mantelzorg komen samen in een diversiteit van producten en freelance diensten. Ingrid Schoen is professioneel trainer met een achtergrond als BIG geregistreerd verpleegkundige. Zij ontwikkelde samen met Mirjam van Pagée de trainingsmethodiek Huis van je Leven©, waarmee inmiddels honderden mensen meer grip op hun leven hebben weten te krijgen. In haar werk als POH GGZ ondersteunt zij mensen die onderuit dreigen te gaan als gevolg van stress, rouw of andere psychische klachten.

Specialties: ontwikkelen (online) trainingen, methodiekontwikkeling zorg, e-health, mantelzorgondersteuning GGZ, zelfmanagement, werken met groepen, docent, gespreksleider, positieve psychologie en oplossingsgericht werken.

Auteur: Samen Leven met psychische klachten, een handreiking

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren