Hoe haal je het beste uit je gebouw? Die vraag staat sinds de oprichting van BeSense centraal. BeSense, een initiatief van bouwbedrijf Heijmans, biedt een compleet IoT-platform voor het optimaal benutten en verduurzamen van gebouwen. Het BeSense platform richt zich op het samenbrengen van alle datastromen in een gebouw. Hiervoor combineren we bestaande datastromen in je gebouw met nieuwe, gewenste datastromen. Dit gebeurt met behulp van diverse typen draadloze sensoren, die real-time en volledig anoniem de bezetting en benutting van werkplekken, vergaderzalen en toiletten meten. Maar ook temperatuur, CO₂-gehalte, lichtintensiteit, geluidsniveau, luchtvochtigheid en energiegebruik worden gemeten. Door middel van maandelijkse rapportages en adviezen krijg je gedetailleerd inzicht in het gebruik van je gebouw. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf analyses te maken. Dankzij deze nieuwe inzichten kun je gerichte aanpassingen en verbeteringen aanbrengen en discussie over het tekort aan werkplekken of het klimaat in het gebouw voorkomen. Je gebouw wordt daarmee niet alleen gezonder en comfortabeler, maar ook efficiënter en duurzamer in gebruik. Kortom, BeSense brengt balans in je gebouw

 

 

ENGIE loopt voorop in de ontwikkeling van smart buildings vanwege de bundeling van technische dienstverlening, digitale oplossingen, duurzame energielevering en facilitaire diensten - net zoals in een smart building zelf alles met elkaar verbonden is. In samenwerking met strategische partners zoals grote klanten en universiteiten ontwikkelt ENGIE voortdurend testomgevingen voor nieuwe smart-building-toepassingen. Deze omgevingen zijn bedoeld om bewijslast op te bouwen voor nieuwe soorten garanties aan gebruikers en exploitant, zoals een hoger comfort voor de gebruikers en een lagere energierekening voor de exploitant. Voorbeelden zijn de innovatiewerkplaats 'Healthy Workplace' in Groningen en de samenwerking met Schiphol Real Estate. Onder het motto 'practise what you preach' heeft ENGIE bovendien eigen testomgevingen ingericht op de hoofdkantoren in Parijs, Brussel en Bunnik.

Het is de missie van KONE om de flow van het stadsleven te verbeteren. We willen dat mensen zich veilig, snel en comfortabel kunnen bewegen in en tussen gebouwen. Bij ons kan je terecht voor nieuwbouw, onderhoud en modernisering van liften, roltrappen en automatische deuren. Daarnaast zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit heeft o.a. geleid tot de introductie van KONE 24/7 Connected Services en Residential Flow waarmee we het gebruikersgemak van onze installaties verhogen en gebouwen slimmer maken!

OCTO is een internationaal opererend techbedrijf dat smart solutions voor facility managers ontwikkelt op basis van sensoren en Artificial Intelligence. Wij hebben een schaalbare en duurzame oplossing ontwikkeld om gebouwmanagers te voorzien van ongelimiteerd inzicht in hun vastgoed, zowel van binnen als van buiten. Wij brengen een nieuw perspectief op smart oplossingen in de vastgoedsector, met een gebruikersgerichte, pragmatische aanpak waarin samenwerking voorop staat. De kern van OCTO’s dienstverlening wordt gevormd door ons nauwkeurig geselecteerde sensorportfolio dat gebruikers voorziet van waardevolle en actiegerichte data die toegankelijk is via het OCTO platform. Daarnaast ambiëren wij om de manier waarop gebouwinspecties worden gedaan per medio 2020 volledig te transformeren. Hoe? Momenteel werkt ons team aan het ontwikkelen van software voor beeldherkenning, ondersteund door AI, dat ervoor zorgt dat gebouwinspecties geheel digitaal kunnen worden uitgevoerd door drones. Dit moet resulteren in substantiële besparingen op het gebied van tijd en kosten. Meer weten? Kijk dan op www.octo.nu.

Bij Priva Building Automation creëren we een klimaat voor groei. Met onze technologische kennis en expertise ontwikkelen we gebouwautomatisering die het perfecte klimaat creëert voor de gebruikers in een gebouw, waarbij het gebouw zich aan de noden van deze gebruikers aanpast. Tegelijkertijd verkleinen onze oplossingen de ecologische voetafdruk van het gebouw. Zo helpen we gebouweigenaren, ontwikkelaars en investeerders om duurzame en energiezuinige gebouwen te maken waarin mensen zich écht goed voelen. Kijk voor meer informatie ook op www.priva.com.

Signify -opgericht als Philips- is wereldleider in verlichting voor professionele en consumenten verlichting en met het internet verbonden verlichting. Ons doel? Het onbenutte potentieel van licht aanboren om de kwaliteit van het leven van mensen te verrijken en de wereld duurzamer te maken. Licht verbindt, geeft betekenis, is essentieel en is een nieuwe intelligente taal geworden die informatie kan uitwisselen. Door licht te verbinden met het netwerk openen we de deur naar een slimmere wereld. We helpen bedrijven en steden met LED-verlichtingsproducten, systemen en services hun energieverbruik en CO2 emissie te verlagen. Als katalysator van verandering benutten we de kansen van het Internet of Things om gebouwen, steden, publieke ruimtes, winkels en woningen slimmer te maken voor een duurzame wereld. We zijn vastberaden om ons marktleiderschap in connected verlichtingsoplossingen te vergroten. Dat doen we met diepgaand onderzoek. En met wilskracht en fantasie. Met ons hoofd in de wolken en met beide benen op de grond.

Spacewell, dat deel uitmaakt van de beursgenoteerde Nemetschek Group, is een technologie- en softwarebedrijf dat zijn klanten helpt om de performantie van faciliteiten en processen te verbeteren. Ons hoofddoel is gebouwen harder te laten werken voor hun gebruikers door gebouwdata te verzamelen en te verwerken. We maken gebouwen slimmer en interactiever zodat de gebruiker een betere ervaring heeft. Spacewell (voorheen MCS Solutions, Axxerion en Plandatis) is opgericht in 1989 en heeft momenteel 300 mensen in 10 vestigingen in dienst.

 

TopBrewer Nederland is opgericht in 2016 door Hanneke ten Buuren en de broers Brandsma, 4e generatie van het familiebedrijf Brandsma Koffie (125 jaar). TopBrewer Nederland is de exclusieve distributeur in Nederland en België, waarbij gebruik gemaakt wordt van de diensten en het serviceteam van Brandsma Koffie.

TopBrewer software is future proof. Met (overnight) over-the-air updates (OTA) blijft de TopBrewer software altijd up to date en bestaat de mogelijkheid om klantspecifieke wensen door te voeren, als narrow casting of een eigen betaalsysteem. Door het gebruik van een TopBrewers CoffeeCloud – het meest geavanceerde real time management dashboard (IoT) kan onze service engineer eenvoudig vanaf afstand advies uit brengen bij storing- en of serviceverzoeken.