Wisse Stenchlak

Dagvoorzitter | Facility Artist | Atelier Facilitair

Wisse is een enthousiaste verbinder en een energieke vernieuwer. Zijn blik is gericht op ontdekken, inspireren en samen iets nieuws gaan doen. Hij is bekend in de facilitaire wereld en werkte onder andere bij Heyday FM, ISS en Arrange Group. Wisse vertelt graag verhalen over zijn ontdekkingen en gebruikt dit in de dingen die hij in zijn Atelier doet en maakt samen met klanten. Hij jaagt graag vernieuwing aan in Facilitair Management om zo anderen enthousiast te maken. 

Jarno Duursma

Opening keynote | Trendwatcher, futurist & auteur | Studio Overmorgen

Jarno Duursma is trendwatcher, futurist en TEDx spreker. Hij is auteur van vier boeken over digitale technologie, onder andere over kunstmatige intelligentie en Blockchain. Jarno schrijft momenteel aan zijn vijfde boek: "How to stay human in the era of artificial intelligence". Hij is alumnus van Singularity University in Silicon Valley, en hij maakt TechTrips naar China om daar de digitale wereld te verkennen. Jarno is eigenaar van Studio Overmorgen en was jarenlang organisator van TechEvent SMC050, wat hij destijds zelf heeft opgericht.

Erik Ubels

Closing keynote | Chief Technology Officer | EDGE Technologies

Erik Ubels is sinds januari 2016 Chief Technology Officer bij EDGE Technologies. Daarvoor was hij ruim 23 jaar verbonden aan Deloitte, waarvan de laatste drie jaar als director Information Technology & Workplace Services. In die hoedanigheid was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van onder meer het Deloitte-kantoor The Edge in Amsterdam. 

René van der Vlugt

Digital Transformation lead | Microsoft 

René werkt sinds 2000 bij Microsoft in verschillende functies zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. Als Digital Transformation lead was hij vanaf visievorming tot en met uitvoering nauw betrokken bij de grootschalige verbouwing van het Microsoft kantoor The Outlook op Schiphol in 2018. 

Thomas Thunnissen

Manager BeSense | Heijmans

Thomas is een innovator in hart en nieren. Dit is te zien door zijn gevolgde studie Innovation Sciences aan de TU te Eindhoven. Bij Heijmans kwam deze achtergrond goed van pas bij het opzetten van BeSense, waar hij in relatief korte tijd samen met zijn team en partners een grote stap heeft gezet in het slimmer maken van gebouwen.

Gerard van der Hoeven

Smart Building Expert | Priva

Gerard startte in 1992 als software engineer en heeft sindsdien ontzettend veel ervaring opgedaan in de wereld van gebouwautomatisering. Hij is ondertussen Priva’s smart building expert en volgt alle trends op het gebied van het optimaal opzetten en inzetten van een slim gebouw. Hij kijkt daarbij naar alle facetten van het gebouw die er voor zorgen dat een gebouw voor zijn eindgebruikers werkt, en niet andersom. Altijd met als doel de gebruiker zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen.

Harold Bussing

Algemeen Directeur | KONE Nederland

Harold is sinds 1995 werkzaam in de liftbranche en sinds 2004 bij KONE, waarvan de laatste 4 jaar als algemeen directeur. Daarnaast is hij voorzitter van de branchevereniging VLR en daarin is één van zijn speerpunten het digitaliseren van het liftboek voor de gehele branche. In Nederland is KONE marktleider op het gebied van nieuwbouw, modernisering en service aan liften, roltrappen en automatische deursystemen. Ook staat KONE al jaren in de Forbes top 100 als één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Met energiezuinige en digitale oplossingen draagt KONE haar steentje bij aan smart en sustainable buildings.

Karin Mars

Director Workplace & Facilities | VodafoneZiggo

Facilitaire uitdagingen met de klant voor ogen, daar gaat Karin Mars voor. Bij VodafoneZiggo is zij, als Director Workplace & Facilities, verantwoordelijk voor de smart offices van het telecombedrijf. Samen met haar team heeft Karin onder andere het nieuwe Central Office van VodafoneZiggo omgetoverd tot een smart building. Dit is volledig binnenshuis tot stand gekomen, van ontwerp tot realisatie. Karin pakt elke facilitaire uitdaging vol optimisme aan, met een resultaatgerichte en budgetverantwoordelijke strategie. Over hoe zij dit voor het Central Office deed en nog steeds doet, vertelt zij tijdens haar Smart talk.

Wesley Neelen

Ethisch hacker en security researcher | KPN

Wesley begon als digitaal forensisch onderzoeker en is nu zeven jaar pentester. Dagelijks test hij de systemen van klanten om kwetsbaarheden te vinden en hen te adviseren over oplossingen. In zijn vrije tijd knutselt hij graag met elektronica die zijn huis slimmer maakt en kijkt daarbij uiteraard ook hoe veilig die apparaten zijn. Zo ontdekte hij diverse kwetsbaarheden in een veel gebruikt Smart Home System en bleek op afstand de controle ervan over te kunnen nemen. Hij meldde dit bij de leverancier en loste de problemen samen met hem op.

Derk Bots

Commercial Director End-user Sales Benelux, Signify

Na diverse functies in de lichtindustrie is Derk Bots sinds juli 2011 binnen Signify (voorheen Philips Lighting) verantwoordelijk voor End-user Sales Benelux.

Samen met zijn team is hij betrokken bij architectuur- en innovatieprojecten waarbij licht en technologie een inspirerende rol spelen. Zij stellen alles in het werk om het leven van mensen te verrijken met de meest innovatieve en betekenisvolle verlichtingstoepassingen, sprekende voorbeelden daarvan zijn o.a. het Rijksmuseum, kantoorgebouw The Edge Amsterdam, transformatie kantoor Alliander Duiven en grote winkelketens.

Kos Fourkiotis

CSU

Kos Fourkiotis focust zich binnen CSU en Tzorg, met in totaal 27.000 werknemers, op het toekomstige succes van het bedrijf. Dat doet hij met zijn team door ontwikkelingen in de wereld te vertalen naar extra toegevoegde waarde voor medewerkers en klanten van CSU en TZorg. Zo zet hij innovaties in om meer geluk, gezondheid en gastvrijheid te creëren voor pandgebruikers. Daarmee slaat Kos een brug tussen technologische- en sociale innovaties.

Maarten Vyncke

Smart building expert – Spacewell

Maarten Vyncke is sinds 2017 actief bij Spacewell, dat technologische en slimme facilitaire oplossingen biedt aan een brede klantengroep, waaronder ISS Facility Services, Cushman & Wakefield, AXA en Proximus.

Maarten studeerde af als econoom, en volgde aansluitend een master in innovatie en ondernemen aan de Antwerp Management School. Bij Spacewell focust hij zich op de sterk opkomende markt van de Smart Buildings, waar hij samen met klanten zoekt naar sterke use-cases met een positieve ROI.

Marjolijn Janssens

Innovation Manager bij ISS Facility Services

Als Innovation Manager bij ISS ontwerpt Marjolijn samen met de klant de werkomgeving van de toekomst. We kijken hierbij in design thinking sessies naar concrete uitdagingen van onze klanten o.a. op het gebied van duurzaamheid, vitaliteit en plug&play werkomgevingen. Bij het identificeren van deze uitdagingen speelt data een belangrijke rol. Door data krijgen wij inzicht in waar de grootste bottlenecks liggen. Voor de oplossingen werken wij veel samen met start-ups. Want waarom zelf het wiel uitvinden als een passende oplossing al bestaat?

Ophelie Dubois

Innovation Manager – ISS Facility Services NL

Ophelie is an Innovation manager at ISS Facility Services. By combining a deep understanding of her client’s needs and knowledge of the future trends, she designs the workplace of the future. Through processes such as design thinking she supports the team to solve their key challenges. The solutions might be developed then in house, or spotted in the startups ecosystem through participation in open-innovation programs.

Jeremy Terol

Octo

Jeremy is als stagiair begonnen bij Octo en heeft met zijn scriptie bijgedragen aan de besluitvorming omtrent het product-ontwikkelproces. Na het behalen van zijn bachelor in facility management is hij als Junior Business Developer bij Octo in dienst en volgt hij een master Management, Economics and Consumer Studies aan de Universiteit van Wageningen.

Jeannette Hage

Business Developer Smart Buildings - ENGIE

Jeannette heeft een achtergrond in banking en vastgoedontwikkeling en is sinds 2012 werkzaam als Business Developer voor ENGIE. Jeannette is erg gedreven om de dienstverlening van ENGIE naar een hoger niveau te tillen, waarbij ENGIE garant staat voor de daadwerkelijke performance van het gebouw op gebieden als comfort, energie en assets. Nieuwe technologieën en inzicht in data leggen de basis voor Smart Services. Volgens Jeannette ligt daarbij de uitdaging in de integratie van deze nieuwe ontwikkelingen binnen de nog klassiek functionerende vastgoedwereld.