Yolanda Bakker

Een onbeantwoorde liefde...

Yolanda Bakker is mede-eigenaar van De Monchy & Bakker, een trainingsbureau dat al meer dan vijftien jaar duizenden mensen leerde hoe ze ijzersterke verhalen kunnen maken en overbrengen. Met presentatietrainingen, Storytelling workshops en workshops over Visueel presenteren. Yolanda was ooit zelf voorzitter van een ondernemingsraad en begeleidde meerder OR’s bij het bereiken van hun doelgroepen.

Jolanda Kirpensteijn

Spreken met impact

Jolanda Kirpensteijn is trainer en coach bij Komeet. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in training en coaching in profit- en non-profit organisaties. Ze ontwikkelt en geeft maatwerk programma’s op de thema’s Communicatie, loopbaan, inclusie & diversiteit, duurzame inzetbaarheid, (persoonlijk) leiderschap, team & community building en medezeggenschap.

Frank van Marwijk

Mens OR-ger je niet: het mensenspel in de or

Frank van Marwijk is Nederlands bekendste lichaamstaalexpert. Zijn kennis van sociaal-psychologische inzichten combineert hij met scherpe observaties uit de praktijk. Frank is directeur van Bodycom Lichaamscommunicatie, hét trainings- en adviesbureau op het gebied van relatiemanagement en non-verbale communicatie. Hij heeft persoonlijk ervaring als or-voorzitter en was jarenlang vaste auteur van het blad OR & Communicatie waarin hij schreef over de betrekkingsaspecten in de communicatie tussen or, bestuurder en achterban. Deze nieuwsbrief is recentelijk overgegaan in een katern van OR-Magazine. Frank is een enthousiaste spreker en verzorgt regelmatig inspirerende lezingen, in-company workshops en presentaties op congressen. Hij is auteur van onder andere de bestsellers: 'Manipuleren kun je leren', 'Lichaamstaal' en 'Doe niet zo moeilijk, de kunst van het relativeren'.

Saskia Reijnen

Sturen op input van de achterban

Drs. Saskia Reijnen is al meer dan 15 jaar werkzaam als adviseur en coach voor ondernemingsraden. Zij schrijft over belangrijke thema’s zoals zelforganisatie, leiderschap en communicatie met nieuwe media Daarnaast is zij auteur van het boek ‘invloed op zelfsturing’ (Vakmedianet, 2015). Onlangs ronde zij haar studie ‘managementwetenschappen’ af en deed onderzoek naar de ontwikkeling van leiderschap in teams. Zij werkt sinds 2011 vanuit haar eigen bureau, pinq.

Helmi Kaskens

Vergroot je netwerk, je invloed groeit!

Helmi Kaskens is zelfstandig trainer, gecertificeerd (team)coach en MfN mediator. Helmi is een betrokken trainer en adviseur van ondernemingsraden. Zij heeft ruime ervaring opgedaan in verschillende functies binnen de gezondheidszorg. Na haar studie sociale wetenschappen heeft Helmi zich gespecialiseerd in het trainen, coachen en adviseren van mensen in veranderingsprocessen. Naast het trainen en adviseren van OR’ en is zij erkend teamcoach en MfN mediator. Helmi’ s drive is om mensen te ondersteunen om daadwerkelijk invloed uit te oefenen. Haar aanpak is nuchter en resultaatgericht, met oog voor de menselijke maat. Helmi is altijd op zoek naar oplossingen die bruikbaar zijn in de praktijk, en aansluiten bij de visie van de OR en passend zijn in de organisatie.