High Frequency Retraite

 

 


De wereld om ons heen wordt voor een groot deel bepaald door onze medemens. Er moet snel gehandeld worden en de druk op presteren en winst maken is hoog. We worden hierdoor veelal afgeleid van ons ware zelf, en doen er veel aan om aan de verwachtingen van de mensen om ons heen te voldoen. Maar juist door contact te hebben met het ware zelf, kunnen we omgaan met de druk, met emoties van anderen en invulling geven aan onze eigen wensen. 

Ons ware zelf huist in een hogere frequentie dan de frequentie waarin de meeste mensen hun leven doorbrengen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat als je mediteert, je hersenen een andere frequentie uitzenden dan wanneer er bijvoorbeeld naar een schermpje gestaard wordt. Bij deze hogere frequentie horen meer gevoelens van geluk, rust en harmonie. En daar gaan we dus heen:-) Op reis naar een hoger gelegen gebied, om vanaf daar te overzien wat er gebeurd in je leven en een nieuwe directie te bepalen.

 

 

Het reizen gaat zeker niet altijd vanzelf, vaak voelt het oncomfortabel, worden emoties fysiek voelbaar en ligt opgeven voor de hand. Voor mij is dat avontuur. Doorzetten, genieten, accepteren, ademen, trainen en delen. Dat zijn de ingrediënten voor deze reis.

 

Waarom? De wereld is prachtig. En al zien we de andere vaak als lastig en stom, mensen zijn van binnen heel erg mooi. Des te meer wij de wereld in haar echtheid ervaren, des te meer wij de schoonheid van de dingen kunnen zien. En kunnen voelen. Zonder daar ons best voor te doen.

22 juni gaan we weer op pad, en kan je ervaren hoe je zo een reis kan maken. 

De reizigers leren technieken om in het dagelijks leven toe te passen. Technieken om snel rust te ervaren, om in contact met je eigen innerlijke kracht te komen waardoor je in staat bent meer te vertrouwen op je intuïtie. 

 

Meditatie en Yoga

Je hoeft geen ervaren yogi te zijn om deel te nemen, de oefeningen die we doen zijn bedoeld om je te laten ervaren wat yoga met je kan doen, niet om je te laten presteren. Alle oefeningen kunnen gedaan worden voor iemand zonder blessures, al houdt niet iedereen de oefeningen even lang vol. Daar komt mentaal uithoudingsvermogen om de hoek kijken. Zo zijn er oefeningen waarbij je verstand op een zeker moment aan gaat geven dat het wel genoeg is geweest, de houding wordt namelijk oncomfortabel. Je denkt de gedachte weer weg, want je had jezelf voorgenomen de oefening af te maken. En dan komt ie weer, het verstand, vragend om alsjeblieft te kiezen voor de ontspannen lighouding, je hebt nu wel genoeg gedaan. Des te langer je de houding volhoudt, des te vaker zal het verstand vragen te stoppen. Het mooie aan dit proces is dat je, door het verstand vaker te negeren, meer contact maakt met je lijf en daarmee dichter bij jezelf komt.

Maar maak je geen zorgen, het wordt zeker geen uitputtingsstrijd! Om het nog wat aangenamer te maken is er na de yoga-oefeningen een (geleide) meditatie. Deze meditatie zal over het algemeen makkelijker gaan, omdat je verstand nog steeds een beetje buiten spel staat. Je ervaart minder gedachten en daarmee meer van wat je echt bent, zonder filter.

 

Wil je even kijken hoe Wouter les geeft? Kijk dan naar dit filmpje en volg de oefeningen en kijk wat het voor je doet. Kijk ook even op de contact-pagina voor meer info over Wouter.

Overtuigingen

Het hebben van een overtuiging helpt je om ver te komen in het leven. Maar ze kunnen vroeg of laat tegen je gaan werken. Ze kunnen onbewust zijn geworden, deel uitmakend van een patroon waar je in zit en niet meer makkelijk uitkomt of zelfs uit wilt komen.

Je zou de overtuigingen navigatiepunten kunnen noemen van het verstand. Als het verstand het even niet weet, grijpt hij naar een overtuiging en maakt daarop zijn keuze. 

Deze reis nodigt je uit om open te staan, om dichter bij jezelf te komen, door overtuigingen die je eigenlijk tegenhouden te gaan herkennen, ze te observeren en te herijken.

Natuur

De locatie in Soest bevindt zich vlakbij bos en hei, daar maken we tijdens de reis goed gebruik van. Neem vooral wandelschoenen mee en een (regen)jas als het weer niet zo zonnig wordt zoals nu is voorspeld;-)

 

 

Online inschrijfformulier

Je vindt op deze site het inschrijfformulier waarop je kan registreren. Mocht je nog vragen vooraf hebben, voel je vrij te bellen, mailen of te appen. Je vindt de contactgegevens ook op deze site.

 

Investering

Voor deze 24-uur betaal je 295 euro. Dat bedrag is inclusief overnachting, zeer goede maaltijden, drankjes en de lessen. Boek je voor 1 mei? Dan betaal je 50 euro minder!

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren