De 2019 editie van Ingenieurs in Energietransitie heeft inmiddels plaatsgevonden. Wij verwelkomen u graag weer op 17 november 2020. 

Wilt u op de hoogte blijven van het programma en locatie van de 2020 editie? Stuur dan een mail naar marketing@vakbladen.com om aan de nieuwsbrief toe gevoegd te worden.

Ingenieurs in Energietransitie 2019 
Op weg naar een duurzaam energielandschap

 

Op 19 november organiseerde TW (Technisch Weekblad) voor de tweede keer het congres Ingenieurs in Energietransitie, dit keer in stadion Galgenwaard in Utrecht. Tijdens dit event stonden we stil bij de rol van ingenieurs en wetenschappers in de energietransitie. Welke technologie gaat echt het verschil maken? Wat kun je als bedrijf doen om jouw business duurzamer te laten verlopen? En hoe sluiten we de gebouwde omgeving aan op een ideale energiemix?

Daarnaast gingen we ook in op de vraag hoe overheden, burgers en bedrijven mee kunnen krijgen om in baanbrekende haalbare technische oplossingen te investeren.

PROGRAMMA
Topsprekers zetten met boeiende cases de zaal aan het denken. Welke techniek staat centraal? Hoe krijg je alle stakeholders mee?

De volgende onderwerpen kwamen uitgebreid aan bod:

  • Het klimaatakkoord: Kansen voor Ingenieurs
  • Hoe sluiten we 10 GW aan opgesteld offshore wind vermogen aan op het grid?
  • Maakt kernenergie deel uit van een duurzame energiemix?
  • Hoe initiëren we de waterstofeconomie?
  • Smart grids: hoe maken we slimmer gebruik van duurzaam energie-aanbod?

Bezoekers
Ingenieurs, technici, professionals werkend bij landelijke of regionale overheden, bedrijven die stappen willen zetten op duurzaamheid. Kortom: iedereen die zich wil laten informeren over gefundeerde technische/wetenschappelijke inzichten op het gebied van energietransitie en leads op wil doen voor toekomstige duurzame projecten.

 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren