"10 jaar succesvol partnership"

"10 jaar succesvol partnership"

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument.

Topcollectie

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben hun plaats in het klassieke interieur dat door de zijden wandbespanning, fonkelende kroonluchters en monumentale plafondschilderingen een aangename sfeer ademt. Interieurs van Jan Steen, landschappen van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Meisje met de parel is het beroemdste schilderij van Vermeer

 

Verbouwing

Na een verbouwing van twee jaar heeft het Mauritshuis opnieuw haar deuren geopend. Het vernieuwde Mauritshuis is verdubbeld in oppervlakte door een ondergrondse uitbreiding naar het gebouw aan de overkant van de straat. Toch verandert er aan het karakter van het museum weinig. De uitstraling en de unieke huiselijke sfeer bleven door het ontwerp van Hans van Heeswijk architecten behouden.

 

The Frick Collection - Kunstschatten uit New York

5 februari - 10 mei 2015

In het hart van New York, prachtig gelegen met zicht op Central Park, prijkt The Frick Collection. Een geliefd museum, geroemd om de hoge kwaliteit van de collectie. Dit voorjaar leent The Frick Collection voor het eerst een groot deel van haar wereldberoemde verzameling uit: maar liefst 36 meesterwerken zijn vanaf 5 februari te zien in het Mauritshuis.


Een tentoonstelling vol kunstschatten

De tentoonstelling The Frick Collection – Kunstschatten uit New York bestaat uit kunstwerken uit de 13de tot en met de 19de eeuw: schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst. Zo geeft de tentoonstelling een representatief beeld van het afwisselende karakter van deze topcollectie.

De tentoonstelling bevat werk van kunstenaars die niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn in Nederlandse museale collecties, zoals Cimabue, Van Eyck, Gainsborough, Constable en Ingres. 

 

Jean-Auguste-Dominique Ingres (1780-1867), Portret van de Comtesse d'Haussonville,1845

 

 

 

 

evenementsoftware
 evenementsoftware