Vandaag begin ik echt! Over jongeren en uitstelgedrag.

Cécile de Bruin, specialist talentontwikkeling en hoogbegaafdheid

Pubers vertonen, nog meer dan volwassenen, uitstelgedrag. Zeker als het gaat om taken voor school. Hoe bereik je in de coaching dat jongeren hun uitstelgedrag ombuigen naar effectief leergedrag? Wat hebben jongeren daarvoor nodig, ook van ouders en docenten? In deze workshop verkennen we verschillende invalshoeken en hulpmiddelen die helpend kunnen zijn voor jongeren die worstelen met uitstelgedrag. In deze workshop krijg je meer inzicht in de achtergronden van uitstelgedrag. Tips en tools om uitstelgedrag van jongeren om te zetten in effectief leergedrag. Ook toepasbaar op jouw eigen uitstelgedrag als volwassene!

Onderzoek het thema uitstelgedrag van jezelf, je kind of coachee onder begeleiding van Cécile de Bruin!

Mijn naam is Cécile de Bruin (1968) en ik houd mij ruim 25 jaar beroepsmatig bezig met  ‘leren’. Ik ben van origine psychologe en onderwijskundige. Mijn specialisatie is talentontwikkeling en hoogbegaafdheid. Ik werk als studiebegeleider en coach van (hoog)begaafde onderpresterende leerlingen in het voortgezet onderwijs.

www.talentig.nl

Workshop

Mindful bewegen

Frodo de Valk, Coach en Mindfulness Trainer

In mindfulness heeft bewegen een speciale plaats. 
​Bewegen is een gemakkelijke manier om uit het hoofd en in het lijf te komen. Mindful bewegen zijn oefeningen om met bewuste aandacht het moment te ervaren. Als je bewust met je aandacht bij je lichaam en ademhaling bent, merk je vaak dat het rustiger wordt in je hoofd en dat kan ontspannend werken. Zo leer je beter luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. Mindful bewegen kan iedereen en het kan iedereen helpen. 

Beleef bewuste aandacht in het moment onder begeleiding van Frodo!

 

 

Frodo de Valk, Coach en Mindfulness Trainer

http://www.twoforyou.nl/

Workshop

Kennismaken met handanalyse

Suzanne Kastermans, HR professional en coach

Heb jij altijd al willen weten wat die lijnen en huidpatronen in jouw handen nu precies vertellen? En wist jij dat deze lijnen veranderen naar mate jij veranderingen doorvoert in jouw leven? We lezen boeken van anderen. Maar over onze eigen handen weten wij eigenlijk niet zoveel. Een waardevolle schat aan informatie staat er in jouw handen. In deze workshop neem ik je mee in de basisbeginselen van het handlezen. Je maakt kennis met de wondere wereld van de handen en de informatie die daarin verborgen ligt. 

 

Onderzoek de betekenis van de lijnen op je handen onder begeleiding van Suzanne Kastermans!

 

Mijn naam is Suzanne Kastermans. Ik help mensen vanuit mijn hart in hun persoonlijke (loopbaan) ontwikkeling. Dit doe ik binnen het onderwijs, vanuit de yogafilosofie met behulp van de wijsheid in onze eigen handen. Ieder mens heeft intrinsiek dezelfde basisbehoeften. We willen gezond en gelukkig zijn. Fysiek en mentaal fijn in ons vel zitten. We willen werken met de talenten die we hebben mee gekregen of deze verder ontwikkelen. Voor onszelf en in relatie tot ons werk of anderen. In deze zoektocht reiken we vaak naar hulpmiddelen buiten onszelf. Door middel van handanalyse help ik om die blik naar binnen te werpen. 

www.suzannekastermans.com

 

Workshop

Kennismaken met de Wim Hof Methode

Maikel van Vastenhoven, gecertificeerd Wim Hof trainer

Geluk en gezondheid zijn het gevolg van de keuzes die je dagelijks maakt"
Bij de Wim Hof Methode gaat het om het beter worden in die keuzes maken die jou gezond en gelukkig maken. Je leert je mindset te trainen en met eenvoudige oefeningen je gezondheid te beïnvloeden. In deze workshop maak je kennis met deze principes en staat er voor de echte daredevils een heus ijsbad klaar in workshopronde 2! Kies dus welke ronde bij jou past. 

Workshopronde 1:

Introductie en uitleg Wim Hof Methode ( ademhaling, mindset en koude training ) Tevens gaan we ademen.

Workshopronde 2:

Korte introductie Wim Hof methode  ( ademhaling, mindset en koude training ) Tevens gaan we het ijsbad in.Doe je mee aan ronde 2? Neem dan badkleding en een handdoek mee. 


Train je mindset met Maikel van Vastenhoven!

Ik ben Maikel van Vastenhoven. In het dagelijks leven brandweerman en ondernemer.

Na jaren van werken aan mijn onderneming was ik uitgeblust, de Wim Hof Methode heeft mij weer met beide benen op de grond gezet. Nu coach ik avonturiers die de verbinding met hun hart verloren zijn.Ik help je bij het terug vinden van de verbinding met je hart, we gaan aan de slag met de Wim Hof Methode, meditatie, ademhaling en focus. Volg weer je hart, focus je op je doelen, neem de regie van je eigen leven weer in handen en verbeter zo de kwaliteit voor de rest van je leven.

www.deinspiratieplek.nl

Workshop

Binnenplaats: Word je bewust van je innerlijke bron

Gert Wijnstok, Carla Boven en Marjanne van de Mheen, pastors

Bij de workshop over de Binnenplaats van Huis van je Leven word je je meer bewust van je innerlijke bron. Worden er woorden gegeven aan dat waar vaak geen woorden voor zijn. In deze kleine en intieme workshop zal oa. worden gewerkt met muziek.

Heb je zingevingsvragen? Voel je welkom in de workshop van Gert, Carla en Marjanne!

Gert Wijnstok, Marjanne van de Mheen en Carla Boven zijn allen pastors op de Hezenberg. Aan de rand van de Veluwe ligt een historisch landgoed, omgeven door een prachtig stukje natuur. Hier huist sinds 1946 Stichting de Hezenberg. Voortgekomen uit protestants-christelijke pastorale zorg, heeft de Hezenberg zich ontwikkeld tot een centrum voor GGZ, Pastoraat en Retraite. 

De pastors van de Hezenberg gebruiken Huis van je Leven in hun retraites.

www.hezenberg.nl

Workshop

Het juiste moment om te ontspannen is, juist wanneer je daar geen tijd  voor hebt...

Mireille Keereweer, trainer/adviseur

Workshop Improvisatietheater: Bij twijfel gewoon doen!

Door middel van leuke opdrachten leer je de principes van improvisatietheater kennen. Daarna gaan we aan de slag met het bouwen van kleine scenes vanuit het niets. Je leert daarbij "ja"te zeggen en daardoor je creativiteit aan te boren. Op deze wijze haal je het beste uit jezelf en de ander. Nodig is een grote dosis faalplezier. 

Durf jij het avontuur aan om gewoon plezier te hebben in deze workshop?

 

Ik ben Mireille Keereweer en ben als teamcoach graag op plekken waar teams worden uitgedaagd het beste of iets anders uit zichzelf te halen. Met improvisatietheater in mijn trainingen verhoog ik met speelsheid, lichtheid en vooral veel (faal-)plezier de creativiteit, oordeelvrijwerken en jouw samenwerkingsvaardigheden. Kan jij de ander later stralen?     

mireille.keereweer@gmail.com

Workshop

Klankschalen 

Michèle Ferrière

In deze workshop hoef je even niks. Liggend ervaar je het ontspannende effect van de klankschalen. Wanneer een klankschaal wordt aangeslagen met een klopper brengt de schaal een geluid en een trilling voort. De trilling van de klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel om en door het lichaam, waar het in iedere cel resoneert. Stel je voor dat je een steentje gooit in een spiegelgladde vijver. De rimpeling verplaatst zich dan over het hele water oppervlak. Omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat, gaat de resonantie die de trilling van de klank voortbrengt door het lichaam. Zoals de rimpeling op het water. Het heeft een harmoniserend en rustgevend effect op lichaam en geest.

Ervaar de klanken en ontspan in de workshop van Michèle!

Ik ben Michèle Ferrière: openhartig, empathisch en een optimist. Coach en specialist in begeleiding van mantelzorgers. In mijn coaching zet ik oa. klanktherapie in om te werken aan verbetering van nachtrust, een ontspannen gevoel en meer energie. 

http://micheleferriere.com

 

uitnodiging
 uitnodiging