PROGRAMMA 

09:00  ONTVANGST EN REGISTRATIE
09:30 

De controller met impact!

Welkom en opening door dagvoorzitter Jeroen Smit, bedrijfskundige en onderzoeksjournalist en Anja Jalink hoofdredacteur cm:

09:40 

Macro-economische ontwikkelingen

Kees de Kort, macro-econoom, journalist en BNR Beurscommentator

10:10 

De digitale revolutie

Prof. dr. Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap Nyenrode Business Universiteit en oprichter strategieadviesbureau Strategy Works 

Bob betoogt in zijn lezing dat we aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie staan als gevolg van een groot aantal technologieën, zoals robotica, blockchain, kunstmatige intelligentie en biotechnologie. Het raakt alle bedrijven, sectoren, overheidsorganisaties. Organisaties moeten opnieuw naar zichzelf kijken en zich afvragen of de toegevoegde waarde die ze vandaag leveren nog relevant is in de toekomst.

De lezing is soms confronterend maar inspireert deelnemers om buiten de huidige kaders na te denken over de verre toekomst. 

10:40 

Een inspirerend interview o.l.v. Jeroen Smit: Transformatie naar een digitaal gedreven operationeel model

Onze mystery keynote geeft antwoord op de vraag: Hoe heeft uw bedrijf de transformatie gemaakt naar een digitaal gedreven operationeel model? Wat vraagt dit van finance? En wat is de impact van de controller?

11:00 

PAUZE EN BEZOEK STANDS INSPIRATIEPLEIN

11:30 

Workshopronde  / masterclasses deel 1

12:30 

LUNCH

13:30 

Een digitale ramp: de controller als last line of defense 

Brenno de Winter, onderzoeksjournalist gespecialiseerd in de risico’s van ICT

Cybercrime en digitale verstoringen kunnen een forse impact op organisaties hebben en ze zelfs volledig lam leggen. Waarom gaat het soms zo spectaculair mis en wat kan de controller daarin betekenen? Welke vragen kunnen net het verschil maken. 

Brenno maakt duidelijk dat falen en fout geen nare woorden zijn, maar juist een bron voor inspiratie. 

14:00 

WISSELEN VAN ZAAL

14:05

Workshopronde  / masterclasses deel 2

15:05 PAUZE EN BEZOEK STANDS INSPIRATIEPLEIN
15:30

De digitale revolutie vraagt om 'Reinventing Organizations' én 'Reinventing Ourselves' 

Erica Harpe, leiderschapsdeskundige, facilitator, trainer en auteur van het boek 'Reinventing Ourselves' 

In deze tijd van disruptieve technologie is transformatie niet langer nodig alleen buiten ons, maar ook in ons: vooruitstrevende bedrijven begrijpen dat het ons dwingt te stappen in ons volle potentieel als mens. Wat als we bronnen van onbenutte potentie hebben, die het verschil maken tussen succes en falen in deze complexe tijd? Wat als we veel grootser zijn dan we denken? Het is tijd dat we al onze bronnen ('resources') weer toe-eigenen. Maar hoe?

16:00 

Jezelf blijven verbeteren 

Maarten van der Weijden, voormalig olympisch kampioen open water zwemmen en tevens financial

Maarten neemt u mee in wat er nodig is om een topprestatie te kunnen leveren. Hij legt de link tussen topsport en het bedrijfsleven. 

Om je doel te halen komt het erop aan of je werkelijk gemotiveerd bent, je kunt doorzetten als het even tegen zit en kunt omgaan met onzekerheid en tegenslag. Je leeft op het scherpst van de snede en dat biedt waardevolle inzichten op het gebied van leiderschap en teamwork. 

Een adembenemend en inspirerend verhaal. 

16:30

AFSLUITING DOOR DAGVOORZITTER EN BORREL & BITES OP HET INSPIRATIEPLEIN