Programma 3 oktober

Healthy Funding

Locatie: 11e verdieping, Rotterdam Science Tower, Rotterdam 

15:00 - 15:05

Welkom - Thomas van Zijl
Dagvoorzitter, bekend van BNR-radio

15:05 - 15:25

How to get your business investor-ready

Company perspective

De heer Hicham Shatou
LeQuest

15:25 - 15.35

How to get your business investor-ready

Investors perspective - Discussie

15:35 - 16.00

Sneak preview

Korte pitches van:

Symbid
Robbin Hoogstraten / Equity funding specialist

Symbid faciliteert ambitieuze ondernemingen in het ophalen van risico kapitaal bij business angels, strategic investors en de crowd. Fase is Seed/Groei. Voor al uw vragen over business angels, strategic investors en crowdfunding in equity aanvragen.

Meer informatie: www.symbid.com

Healthy.Capital
Thom Nefkens / Oprichter en managing partner Healthy.Capital

Healthy.Capital believes digital health, fuelled by consumerization, will make an immense global impact.
Building a successful business is like continuously working on a multi-faceted puzzle. Our network and experience will support you in fitting in the right pieces. With Healthy.Capital you’re able to apply a series of lenses to focus on specific topics. Our expertise will add new perspectives to how you view your company and the market.

We invest smart capital. Our aim is to invest in a proactive manner. Together with you we grow your company. Your future advantage is our network of entrepreneurial investors and experienced management team. Healthy.Capital invests in Dutch based health & care startups, that are ready for growth.

Healthy.Capital, We Care.
Meer informatie: healthy.capital

MK The Subsidy Community
Willem Maas

MK The Subsidy Community is gespecialiseerd in innovatie support, financiering en subsidiemanagement. Wij werken voor organisaties die innoveren, groeien en impact creëren. Wij hebben het grootste 

netwerk aan ervaren subsidy consultants. Met onze intelligente matchingstools zorgen wij ervoor dat we de subsidies aanvragen met het hoogste rendement.

Meer informatie: www.mksubsidy

Blue Sparrows MedTech Fund
Thijs van Oorschot
Investor & Coach
Blue Sparrows MedTech Fund


Met een investering door de Blue Sparrows, sta je er niet meer alleen voor. Het early stage fonds is opgericht door 7 medtech ondernemers die met hun ervaring verwachten dat ze ontwikkeling en commercialisatie van medische technologieen waarin ze investeren kunnen verbeteren en versnellen. Onderzoek heeft aangetoond dat met ervaren ondernemers aan boord de kansen op succes met 50% stijgen.
Meer informatie: www.bluesparrows.nl

Ploum - Juridisch advies rondom investeringen
Lucas Lustermans, advocaat

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om organisaties te kunnen adviseren. De specialisten van Ploum adviseren onder andere ondernemers, investeerders en investeringsfondsen bij (het doen resp. verkrijgen van) investeringen.

Zij stellen voor diverse vormen van investeringen de investeringsdocumentatie op en onderhandelen deze uit met de betrokken partijen. Voorts adviseren zij omtrent bescherming van en verdeling van intellectuele eigendomsrechten en andere zaken waar men ook in het kader van investeringen scherp op dient te zijn.

Op het gebied van zorg en start ups hebben de specialisten van Ploum inmiddels bijzonder veel ervaring. Ploum vervult een actieve rol binnen de Life Sciences & Health sector in Rotterdam en daarbuiten. Ze staan bekend om een eigentijdse, ondernemende stijl met Rotterdamse mentaliteit: no-nonsense en pragmatisch, gericht op bruikbare en duurzame oplossingen: www.ploum.nl

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Niels van Leeuwen / Adviseur internationale R&D samenwerking
Bonita Strik/ Adviseur Team MKB Financiering

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. RVO.nl voert opdrachten uit namens verschillende ministeries, waaronder de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Ook werkt RVO.nl in opdracht van de Europese Unie.

RVO.nl is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meer informatie: www.rvo.nl

Swanbridge Capital
Cillian King, Investment Manager

Swanbridge Capital is een vroege fase investeringsfonds dat zich richt op jonge ondernemingen in de Life Science & Health. Tijdens Healthy Funding 2 zullen we ingaan op een aantal uitdagingen in de vroege fase van technologieontwikkeling in de medische sector. Hierbij zullen we vooral aandacht besteden aan de rol van een investeerder in deze fase van de onderneming.

Meer informatie: www.swanbridgecapital.nl

Hezelburcht
Marieke Goedhart

Vanuit 6 (inter)nationale vestigingen ondersteunt Hezelburcht haar klanten – mkb’ers, corporates, en onderzoeksinstellingen – bij innovatie- en subsidietrajecten. Het team Life Sciences, Health & Food bestaat uit specialisten met een solide academische achtergrond en een gedegen kennis van nationale en internationale subsidieregelingen. Van het signaleren van subsidie kansen tot consortium building en project management; al 25 jaar helpen wij onze partners met het realiseren van hun innovatieve ambities.  

Meer informatie: www.hezelburcht.com

Rabobank
Henk Robbe

De Zorg en zorgbehoefte verandert. De snel veranderende zorgsector vereist dat alle zorgaanbieders innovatie en vernieuwing opnemen in hun strategie. Echt innoveren vraagt om meer dan een goed idee voor een nieuw product of dienst. Het is onderdeel van de bedrijfsstrategie. De vele soorten innovaties, allemaal met hun eigen manier van ontwikkelen, verdienmodel en (on)mogelijkheden van bancaire financiering maakt zo’n strategie wel complex.

Alternatieve financieringsvormen als crowdfunding en innovatiefondsen kunnen dan uitkomst bieden. De Rabobank introduceert ondernemers graag bij haar contacten die vormen van alternatieve financiering aanbieden. Met een Rabobank Achtergestelde Innovatie Lening (AIL) kun je beginnen met de uitwerking van de plannen.

De Rabobank denkt graag met je mee. We hebben een uitgebreid netwerk in de zorgmarkt en kunnen je helpen met kennis en contacten. Bijvoorbeeld voor het vinden van een sparringpartner om jouw product of dienst te testen. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor advies over verschillende financieringsmogelijkheden.
https://www.rabobank.nl/bedrijven/cijfers-en-trends/gezondheidszorg/financieren-innovatie-gezondheidszorg/

Holland US Bridge

Jasper Evers / Executive Director

The hub is a tailor made program for life sciences companies that need to scale-up (get collaborations or more funding) and want to tap in the vast network of industry players in the US as well as the US capital and vc market. Holland US Bridge provides equal chances to US companies by leveraging our US/mass Network. Next to explaining what the program does, Mr. Evers will also share some general tips on how to raise money in the US.

Meer informatie: hollandusbridge.com

Inkef Capital

Rianne Ellenbroek / Analyst

INKEF Capital is an Amsterdam-based venture capital firm that focuses on long-term collaboration and active support of innovative healthcare and technology companies. INKEF Capital was founded in 2010 by Dutch pension fund ABP and with €500 million under management it is one of the largest venture capital funds in the Netherlands. INKEF focuses on investment opportunities in Healthcare, Technology, IT/New Media & FinTech.

For more information: www.INKEF.com

Hii Holland

Hii Holland, een nationaal initiatief vanuit de UMCs en NFU, is opgestart om ondernemers, investeerders en ontwikkelaars van medische apparatuur, hulpmiddelen, implantaten etc (vooralsnog geen geneesmiddelen) van advies te voorzien bij de lange weg van het eerste idee via concept en prototype tot succesvolle markttoegang en opname in het verzekerde basispakket. De ontwikkelingen en eisen die gesteld (zullen) worden aan onderbouwing en bewijs van effectiviteit en doelmatigheid nemen toe, en zijn voor vele commerciële partijen relatief onbekend terrein. Voor meer informatie:  https://www.health-holland.com/partnerships/hii-holland

16:00 - 16:30

Verdieping met de organisatie van jouw keuze - ronde 1

16.30 - 16.45 Switch!
16.45 - 17.00

Verdieping met de organisatie van jouw keuze - ronde 2

17.00 - 17.15

Wrap up
Thomas van Zijl

17.15   19.00 Netwerken & borrelen
Nog vragen? Stel ze tijdens de borrel
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren