Programma
17 september 2019
SG | University College Venlo
Voeding en gezondheid: toxische voedselcomponenten, wat
doen we ermee?
DI 17 SEPTEMBER, 20.00 UUR
Lecture hall, Nassaustraat 36, Venlo
Reserveren: maastrichtuniversity.nl/sg
Prof. dr. Aalt Bast, decaan UCV en hoogleraar farmacologie en toxicologie, UM
Farao’s die bang waren voor vergifti-ging, namen een voorproever in dienst. Met alles wat de voedingsindustrie ons voorzet zou de moderne consument daar ook recht op moeten hebben. Bast vergelijkt de vroegere voorproever met de hedendaagse toxicoloog. De markt richt zich steeds meer op de gezondheidsaspecten van voeding, maar van enige bewijsvoering is zelden sprake. Toxicologen zouden dan ook met wetenschappelijke argumenten reële zaken moeten scheiden van spookver-halen. In de woorden van Bast: “De toxicoloog wordt voorproever, de kok wordt farmacoloog en de consument en de etgever kunnen er geen soep meer van maken.”
Studium Generale gaat in Venlo samen met het University College Venlo (UCV), maandelijks een programma aanbieden van lezingen door wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Een kans voor het publiek uit de regio om op een prettige manier kennis te maken met de universiteit, de wetenschappers en hun onderzoek.
Voeding en gezondheid: toxische voedselcomponenten, wat doen we ermee?

Studium Generale Universiteit Maastrichtpas-sg@maastrichtuniversity.nl
Studium Generale Universiteit Maastrichtpas-sg@maastrichtuniversity.nlhttps://www.aanmelder.nl/111154/subscribe
2019-09-17
2019-09-17
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Voeding en gezondheid: toxische voedselcomponenten, wat doen we ermee?Voeding en gezondheid: toxische voedselcomponenten, wat doen we ermee?0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
University College Venlo, Lecture HallUniversity College Venlo, Lecture HallNassaustraat 36 5911 BV Maastricht Nederland