Interactieve sessies ronde 1 (15:00 - 15:20)

1. CRDL 

CRDL-ervaringen bij zorginstellingen (2017-2019)

Er zijn inmiddels meer dan 700 CRDL’s in gebruik. We meten regelmatig op basis van onafhankelijk onderzoek door verschillende wetenschappelijke instituten en bestaande klant-evaluaties wat het effect is tijdens de interventies en welke verbeteringen geïmplementeerd kunnen worden. Dit vertalen we voortdurend naar acties en ontwikkel-initiatieven en -programma’s

Door: Ger Schuivens - Algemeen directeur


2. 

Hersenonderzoek.nl

Breng je patiënt of cliënt gemakkelijk in contact met relevant hersenonderzoek 

Je wil je patiënt of cliënt graag informeren over relevant wetenschappelijk onderzoek, maar bijhouden welke studies er lopen kan lastig zijn. Hersenonderzoek.nl biedt de oplossing. Daar kan iedereen die wil deelnemen aan hersenonderzoek en ouder is dan 18 jaar zich inschrijven. Als jouw patiënt/cliënt in aanmerking komt voor een van de studies, stuurt Hersenonderzoek.nl hem of haar een uitnodiging per e-mail. Je patiënt/cliënt kan dan uiteraard zelf beslissen of hij of zij wil deelnemen aan dat onderzoek. Het gaat om studies door heel Nederland en betreft zowel online studies als studies op locatie. Voor meer informatie en inschrijven, kijk op Hersenonderzoek.nl. Kom naar de sessie van Hersenonderzoek.nl en ontvangt tools en aanvullende informatie. Samen vinden we oplossingen voor hersenziekten!

Door: Solange Cleutjens, Community Manager Hersenonderzoek.nl & Marissa Zwan, projectleider Hersenonderzoek.nl

3. Female Economy | Adelheid Roosen

AlzheimerFluisteren met Fluisteraars

Cigdem en Anne-Marth duiken in de verhalen van mensen en creëren samen met hen een situatie waarin zij openlijk hun gêne laten varen en een waarachtige ontmoeting aangaan met hun naaste met dementie. Zij dagen hen uit in die nieuwe wereld te stappen, waarin mensen met dementie kunnen zijn 'wie zij aan het worden zijn'. Dat durven meebewegen vangt Cigdem met haar camera. Bent u benieuwd naar de verhalen achter deze foto’s? Kom onze Fluisteraars ontmoeten tijdens deze interactieve sessie!

Door: Anne-Marth Hogewoning (projectleider AlzheimerFluisteren) en Dunja Hageman (productieassistent)


4.  Zorg voor Beter 

Onbegrepen gedrag beter begrepen 

Dementie is één van de best bezochte (en meest opgezochte) thema’s op Zorg voor Beter, het kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerstelijn. Veel belangstelling dus. Het afgelopen jaar is het thema dementie op Zorg voor Beter verder uitgebreid. Lisa Delmée en Annemieke Hoogland, adviseurs Kennispleinen en Online bij Vilans, laten u op verrassende wijze kennis maken met de mogelijkheden, de updates en wat zorgprofessionals ermee kunnen.

Door: 
Lisa Delmée en Annemieke Hoogland, Vilans 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren