Vakmedianet stopt met de Café Top 100


Na 26 edities heeft uitgeverij Vakmedianet besloten te stoppen met het organiseren van de Café Top 100. De afgelopen jaren zat er ondanks hard werken van het team van Misset Horeca te weinig groei in het aantal deelnemers. Ook bleven sponsorinkomsten achter bij de verwachtingen.

Voor de deelnemende cafés aan de verkiezing is het altijd een leerzaam traject geweest wat via de juryrapporten en de rapportages vanuit de mystery visits vaak tot kleine en grotere verbeterpunten voor het team leidde. Voor de winnaars leverde de verkiezing extra omzet en media-aandacht.

Het besluit om desondanks toch te stoppen wordt toegelicht door uitgever Geert van den Bosch: 'Een aantal factoren hebben geleid tot dit moeilijke besluit - de Café Top 100 is toch een instituut. De belangrijkste reden is dat ondanks de vele inspanningen vanuit het team, juryleden, ambassadeurs en sponsoren het aantal deelnemers de afgelopen jaren niet groeide. De arbeidsintensieve verkiezing was daarbij al jaren een verliesgevende exploitatie. Daarnaast investeerde het team van Misset Horeca erg veel tijd in de verkiezing die we in mijn ogen beter in andere initiatieven kunnen steken. 

Juryleden, partners en sponsoren zijn reeds op de hoogte gebracht.

We danken deelnemers, juryleden en partners voor hun inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren.

 


Dit zeggen collega's over de Café Top 100

"Mooie waardering voor de sector. Wij doen al jaren mee met de Café Top 100 en blijven dat met veel plezier in de toekomst doen."
Oud-deelnemer 2018
"Het blijft ieder jaar weer een prachtige lijst en een mooie teamprestatie om er bij te staan. Ook kan je je als bedrijf zijnde er mooi mee onderscheiden van de rest."
Oud-deelnemer 2018

"Belangrijkste reden voor ons is dat we waarde hechten aan de jury rapporten, die vertellen ons hoe ons café het doet, leggen naast de pluspunten ook zwaktes bloot in ons café en die kunnen we gebruiken om ons niveau te verbeteren."
Oud-deelnemer 2018

"Deelname aan deze lijst geeft ons een jaarlijkse evaluatie vanuit de gezichtspunten van vakspecialisten op onze bedrijf wat uitstraling en gastvrijheid betreft. We maken er geen wedstrijd van maar wij zijn wel continue op zoek naar kwaliteit verbetering en proberen daar een vertaalslag in te maken in overleg met alle medewerkers."
Oud-deelnemer 2018
"Een leuke manier om met je team naar een zo mooi mogelijk resultaat te komen. waarbij vreemde ogen dwingen om naar je eigen bedrijf te blijven kijken."
Oud-deelnemer 2018