Let op: dit betreft een reservelijst.

De School Leader for Learning-opleiding voor 2019/20 zit vol. Je kunt je hieronder aanmelden wanneer je geïnteresseerd bent om de opleiding dit schooljaar nog te volgen. Je komt daarmee op de reservelijst. Bij voldoende deelnemers op de reservelijst organiseren we een tweede cyclus.

De School Leader for Learning-opleiding is bedoeld voor schoolleiders en -directeuren. Tijdens de opleiding gaan we met je aan de slag door middel van vier trainingsdagen op een centrale plek in Nederland. Bovendien voer je praktijkopdrachten uit en is er ruimte voor individuele begeleiding op school.

Je ontwikkelt vaardigheden en strategieën om de organisatie van het IPC-curriculum, samen met het schoolteam en de IPC-coördinator, vorm te geven en te verbinden met de onderwijskundige benadering van de school. Daarbij sta je stil bij de vraag: welke competenties en leiderschapsstijl vraagt het leren en werken met IPC van mij?

Aan de hand van verschillende onderwijskundige visies bepalen we wat er nodig is om de focus op leren op school te vergroten. De nadruk ligt op je rol en de meerwaarde daarvan. Er wordt aangesloten bij het competentieprofiel in de ‘Beroepsstandaard voor schoolleiders in het Primair Onderwijs’.

Schoolleidersregister
De School Leader for Learning-opleiding van IPC is voortaan voor twee professionaliseringsthema’s geregistreerd in het Schoolleidersregister PO​. Het gaat om de thema’s ‘Toekomstgericht onderwijs’ en ‘Leidinggeven aan verandering’. Op die manier werk je als schoolleider dus tegelijk aan je herregistratie én IPC.

Doel

Als schooldirecteur ondersteunen bij: 1) IPC als wijze van leren en lesgeven; 2) IPC als leidende onderwijskundige benadering; 3) IPC verbinden met andere vakken van de school.

Voor wie?
Schoolleiders en/of -directeuren.

Tijdsinvestering
In totaal 140 uur (bij volledig traject), met o.a. 4 trainingsdagen, praktijkopdrachten en individuele begeleiding.

Kosten
€1.695,- per deelnemer (exclusief kosten registratie Schoolleidersregister à 55 euro)

Let op: De inschrijvingen voor deze opleiding zijn helaas gesloten. Je kunt je via de members lounge aanmelden voor de nieuwe opleidingen.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren