In het najaar van 2019 is er weer de mogelijkheid om ideeën aan te dragen voor experimenten die multidisciplinaire samenwerking stimuleren. Heb jij een idee om het onderwijs voor jouw studenten nog waardevoller te maken? Grijp dan je kans om het concreet te maken.

Op maandag 18 november van 15.30-17.30 uur organiseren we een middag waar je kennis kunt maken met de experimenten die in 2018 en 2019 al van start zijn gegaan en waar je ook je eigen idee kunt aandragen als experiment binnen de WERKplaats Techniek in 2019.

 

 

 

Wat is de WERKplaats Techniek?

De WERKplaats Techniek heeft tot doel de ambities binnen de techniekvisie vorm te geven. De WERKplaats stimuleert, faciliteert en (co)financiert dan ook experimenten die een bijdrage leveren aan de samenwerking binnen het technisch domein, de concretisering van de Techniekvisie en daarmee aan de verbetering van ons onderwijs.

Sinds de start van de WERKplaats Techniek zijn er 21 experimenten van start gegaan. De gemene deler is de samenwerking over de opleidingen en instituten heen. Inhoudelijk gezien verschillen ze sterk en dekken ze een groot aantal thema’s, zoals smart industry, future mobility, plastics in water en het verwaarden van groenstromen. Dit krijgt onder andere vorm in samenwerkingen tussen minoren en binnen multidisciplinaire estafetteprojecten, in studentenchallenges, de ontwikkeling van methoden of spellen die samenwerking binnen het technisch domein ondersteunen en het vormen van kenniscommunities van studenten en docenten. Op HINT vind je meer informatie van de experimenten en projecten die nu onder de vlag van de WERKplaats van start zijn gegaan, of klik hieronder voor een beknopte presentatie van alle experimenten. Tijdens Pitch & Progress op 18 november is er ook de mogelijkheid kennis te maken met de bestaande projecten en hun initiatiefnemers.

 

 

 

Heb je een idee of plan voor een experiment?

Graag nodigen we je uit om jouw idee of plan te delen. Welke ontwikkeling heb jij voor ogen om het onderwijs voor jouw studenten nog waardevoller te maken. Wat heb je ervoor nodig om dit daadwerkelijk in gang te zetten? Het hoeft nog geen volledig gevormd plan te zijn, we denken graag met je mee in de mogelijkheden.

Maak het ons kenbaar! Neem contact op met de collega’s van de WERKplaats Techniek, contactpersoon Hilke Stibbe: h.stibbe@hr.nl, 06-46026568 en Karlijn van Alten s.k.van.alten@hr.nl of 06-27821736 . Samen bekijken we dan hoe we jouw idee een plek kunnen geven bij de ideeënpitch en wat jij nodig hebt om uiteindelijk tot een kansrijke aanvraag voor de WERKplaats te komen.

 

WERKplaats Techniek Pitch & Progress ON TOUR

We komen ook naar je toe deze herfst. Als vervolg op de Pitch & Progress organiseren we een tour langs de verschillende technische instituten beginnend in de week van 18 november op het STC. Daarna doen we PdH, AP en WH aan. Op iedere locatie staan we een week met een stand waar je kennis kunt maken met de WERKplaats Techniek en de lopende experimenten. Uiteraard kun je hier ook terecht met je vragen rondom het doen van een aanvraag bij de WERKplaats Techniek. Let goed op de aankondigingen op jouw locatie!