Hieronder kun je inschrijven voor de workshops die de komende week aangeboden gaan worden. Iedere workshop heeft een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in.

Schrijf je in vóór maandagmiddag 14 oktober 16:00 uur!

Dinsdag 15 oktober

De ins en outs van InDesign

De basics van InDesign heb je goed onder de knie, maar hoe kun je nou je workflow nog efficiënter maken? Aan de hand van allerlei inspirerende voorbeelden en oefeningen leer je tijdens deze workshop handige en verdiepende tools die het gebruik van InDesign veel makkelijker, sneller en professioneler maken. Het doel: een toffe basis voor je ontwerpverslag!

Docent: Fabian Samuels, lokaal WN.02.026

Hoe bak ik mijn ontwerpverslag?

Wat een opgave: je bent bijna aan het einde van je Design Challenge, en nu moet je ook nog een ontwerpverslag hierover maken. Het lijkt moeilijker dan het is, want als het je lukt om op de juiste manier structuur te scheppen in je ontwerpproces, dan volgt je ontwerpverslag bijna automatisch.

Tijdens deze workshop leer je terug- en vooruitblikken naar je ontwerpproces, en op welke wijze je dit kunt laten terugkomen in je individuele ontwerpverslag. Aan het einde van de workshop heb je een 'wireframe' van je ontwerpverslag, zodat je het alleen nog maar hoeft te vullen met tekst en layout!

Docent: Zsa Zsa Linneman en Jaap van Grinsven, WN.03.007

Fotografie - deel 5: beeldbewerking

Beelden gaan razendsnel de wereld over. Ze zijn niet alleen technisch sterk, maar vertellen ook een boeiend verhaal. In de workshops fotografie (5 delen, ook afzonderlijk te volgen) ontwikkel jij jezelf op technisch én creatief gebied. Je leert omgaan met een digitale spiegelreflex camera, het uitwerken van een concept, kijken naar licht en compositie en het bewerken van je eigen beeldmateriaal. Na afloop van deze reeks hebben jouw foto's impact: omdat ze actueel zijn, een krachtige compositie hebben en/of een verhaal vertellen.

In dit laatste deel van de fotografieworkshops gaan we kijken naar beeldbewerking. Een goede foto maken is één, het nabewerken van beeldmateriaal is minstens net zo belangrijk. Nauwkeurige beeldbewerking zorgt ervoor dat een reportage één geheel wordt. Door je beelden op elkaar af te stemmen til je het beeldmateriaal naar een hoog niveau en ontstaat er een professionele look- en feel. In de workshop ‘beeldbewerking’ leer je foto’s nabewerken met Lightroom en Photoshop.

Docent: Margot de Heide, lokaal WD.03.005


Vrijdag 18 oktober

Experience Prototyping en user testing

Voordat je daadwerkelijk een nieuwe product of service ontwikkelt, is het handig om dit laagdrempelig te prototypen en te testen. Hiermee achterhaal je snel waar jouw product uit moet bestaan en of dit aansluit bij de wensen van de doelgroep.

Weet jij al welke delen van je concept getest moeten worden? Weet je al hoe je dat gaat aanpakken, en welke prototypes je daarvoor nodig hebt? Tijdens deze workshop gaan we in op de verschillende mogelijke vormen van experience prototypen; van een rollenspel tot aan cardboard prototyping. Je gaat je testplan opstellen en je krijgt de mogelijkheid om je prototype op te bouwen (en te testen).

Docent: Elaha Zarabi, lokaal WN.03.007

Behavioural Design

Het gedrag van de mens blijft vaak een raadsel. Als designer wil je erachter komen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, welke situatie daar op van invloed is en hoe je daar met je ontwerp aan kunt bijdragen en bijsturen. Maar weet je al hoe dat gedrag tot stand komt, welke motivatie daarachter ligt en welk gedrag juist wel en welk gedrag juist niet te sturen is? Tijdens de workshop Behavioural Design leer je menselijk gedrag analyseren en voorspellen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je het Fogg Behavior Model toe te passen op je eigen project in de Design Challenge. Jouw ontwerp kan zo namelijk een nog grotere invloed hebben op je gebruikers!

Docent: Fabian Samuels, lokaal WN.02.026


 

Andere workshops/exposities/festivals (tellen ook mee als workshop, maar inschrijving gaat via de eigen sites)

GovJam - 15 t/m 17 oktober

Deelname GovJam telt als twee workshops!

De GovJam is een jaarlijks evenement waar overheid, professionals, ontwerpers en studenten van hogescholen en universiteiten samenwerken om publieke dienstverlening te verbeteren en te vernieuwen. In Rotterdam wordt dit jaar voor de zesde keer de GovJam georganiseerd in Mono, Rotterdam, op 15 (vanaf eind middag), 16 en 17 oktober 2019. We gaan in teams aan de slag met cases voor onder andere de Gemeente Rotterdam, de Politie en Creating010. Goed voor je netwerk, portfolio en ervaring!

Deelname is gratis, je moet je wel even inschrijven via de site.

Docenten: Peter van Waart, Jaap van Grinsven

Open Badges

Het Stadslab (Wijnhaven 99) biedt zogenaamde ‘Make-workshops’ aan, waarmee je een Open Badge kunt verdienen. Een open badge is een visueel, digitaal en betrouwbaar digitaal bewijs van een vaardigheid of competentie die je hebt. De badge heeft niet-kopieerbare en niet aanpasbare digitale informatie over de uitgever en de waarde van de badge.

Leer lasersnijden en 3D-printen tot in de puntjes beheersen, door zowel de beginner als advanced workshops hiervan te volgen. Een beginner en Advanced of twee Beginnersbadges tellen als één workshop voor de Design Challenge 7. De workshops worden gegeven op woensdag en vrijdag; bespreek daarom met je docent als je niet op de studio kunt zijn.

Inschrijven gaat via de site van het Stadslab: https://stadslabrotterdam.nl/open-badge/

Docenten: Elise van Beurden, Brian de Lange


 

Je gegevens

Controleer hieronder je gegevens, en kies de workshop uit. Na het verzenden van het formulier, ontvang je een bevestigingsmail. Middels de link in die mail, kun je je inschrijving nog aanpassen (zolang er nog plekken zijn en de inschrijving nog open is).