Impact Café: Stikstof; de kansen van een crisis!

Donderdag 14 november 17.00-19.00 uur

Door de stikstofcrisis liggen talloze bouwprojecten door het hele land stil en staan alle boeren op straat. Waarom dit is, wat deze crisis inhoudt en hoe we hem oplossen is nog best een puzzel voor de meeste mensen. Om beter inzicht te krijgen in de impact van deze crisis en welke kansen dit biedt voor een circulaire economie wordt er een nieuw Impact Café georganiseerd. Deze avond is bedoeld voor studenten en docenten die enthousiast zijn over circulaire economie en hier meer over willen leren. Kom voor vragen, antwoorden of inspiratie vooral langs tijdens het Impact Café 14 november van 17 tot 19 uur in BlueCity!

Lineup

  • - Eric Kamst, Hoofddocent Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek legt uit wat stikstof nu eigenlijk is en wat mogelijke toepassingen zijn.
  • - Sander Peltenburg, medeoprichter van De Krekerij (die lekkere en duurzame producten maakt van krekels en sprinkhanen).
  • - Lars van Beusekom, student Marketing of Social Business van de Hogeschool Rotterdam én betrokken bij de bouw van een 100% circulair huis!

Over het Impact Café

BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren elke tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of dat graag willen.

Waarom we dit doen

Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie.

Aanmelden Stikstof, en de kansen ervan?

Meld je even aan via: www.aanmelder.nl/impactcafe zodat we weten dat je komt op 14 november. Geef meteen aan of je op de hoogte wilt blijven! Kun je niet, maar wil je wel de uitnodiging voor de volgende keer ontvangen? Mail dan naar bluecity@hr.nl