Project March

 

Project MARCH is het studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk en veelzijdig exoskelet, een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer op te laten staan en te laten lopen. Op dit moment is de biomedische technologie omtrent exoskeletten dusdanig onderontwikkeld dat mensen met verlamde of slecht functionerende benen de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel. Project MARCH wil hier verandering in brengen!

De visie van Project MARCH is door middel van technologie de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Project MARCH wil bijdragen aan de toename van bewegingsmogelijkheden door middel van innoveren, co-creëren en het inspireren van anderen. Om dit te verwezenlijken wordt er elk jaar een exoskelet (door)ontwikkeld.


In het dagelijks leven kan een rolstoel namelijk beperkend zijn. Simpele bezigheden, zoals boodschappen doen, traplopen of koken worden vaak uitdagend of zelfs onmogelijk bevonden.
Door het teruggeven van grotere bewegingsvrijheid ondervindt de beperkte niet alleen de praktische voordelen van autonomie zoals zelf gaan en staan waar hij of zij maar wil. Hij of zij is ook in staat op ooghoogte met vrienden en familie te communiceren in plaats van dat er steeds maar op hem of haar ‘neergekeken’ wordt. Bovendien verbetert de gezondheid aanzienlijk. Zo neemt onder andere de kans op trombose af, worden botten sterker, gaat de darmwerking vooruit, verminderen doorligwonden, versterken de spieren en neemt de algehele conditie toe. Het afhankelijk zijn van zorgverleners en -verzekeraars neemt af.