Food waste
Wereldwijd wordt ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. In Nederland alleen wordt er gemiddeld per jaar per persoon 34 kilo aan vast voedsel weggegooid. Dit heeft vervelende gevolgen voor het milieu. Er valt ontzettend veel te winnen op dit gebied, maar hoe dan? Het komende Impact Café staat helemaal in het teken van voedselverspilling. Hierbij wordt de ladder van Moerman als een rode lijn aangehouden, een instrument dat laat zien hoe je met voedselreststromen om kan gaan. Wil je meer weten over de inhoud hiervan én wat de mogelijkheden zijn van voedselafval? Kom dan onder het genot van een lokaal circulair biertje en een krekelcini naar het volgende Impactcafé op donderdag 12 december in BlueCity! (adres: Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam)


De avond zal plaatsvinden van 17:30 tot 19:00 met een aansluitende borrel; perfect om jouw netwerk uit te breiden!

Programma
Het programma zal bestaan uit drie sprekers; een deskundige, een ondernemer en een student. Zij zullen elk wat vertellen over de grote problematiek van restafval. Aansluitend de mogelijkheid om met hen en de andere aanwezigen in gesprek te gaan!

Sprekers:

  • Studenten Dion, Hayen, Louis en Ruben van Plantacle leggen uit wat een slimme compostbak is en wat voor impact deze heeft;
  • Ondernemer Arabella van Aartrijk van Food & Footnotes wil (uiteindelijk) alle monden voeden binnen de circulaire voorbeeldstad met wat lokaal voorhanden is, korte ketens, waar mogelijk circulair, future proof en zonder voedselverspilling of afval. Hoe dat zij dat doet hoor je donderdag!

Over het Impact Café
BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.

Waarom we dit doen
Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie

Aanmelden Foodwaste?

Meld je gratis aan via: www.aanmelder.nl/impactcafe/subscribe zodat we weten dat je komt op 12 december. Geef meteen aan of je op de hoogte wilt blijven! Kun je niet, maar wil je wel de uitnodiging voor de volgende keer ontvangen? Mail dan naar bluecity@hr.nl