Fashion
Het koopgedrag van de consument is de afgelopen jaren erg veranderd. Vroeger deed iemand gemiddeld vier jaar met een winterjas. Tegenwoordig kopen Nederlanders gemiddeld 46 (!) kledingstukken per jaar. Jaarlijks eindigen er miljoenen tonnen in de verbrandingsoven of vuilnisbelt. Slecht voor het milieu, dieren én mensen.

Overproductie en koopzucht zijn problemen die dit nog meer aanwakkeren. Gelukkig zijn er creatieve ondernemers die kleding maken van dit afval door bijvoorbeeld plastic te recyclen. Maar hoe ver zijn wij al als het gaat om gerecyclede of zelfs circulaire kleding? Er valt ontzettend veel te winnen op dit gebied, maar hoe dan? Het komende Impact Café staat helemaal in het teken van Fashion.

Wil je meer weten over de inhoud hiervan én wat de mogelijkheden zijn van fashion? Kom dan onder het genot van een lokaal circulair biertje en een krekelcini naar het volgende Impactcafé op donderdag 23 januari in BlueCity! (adres: Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam).

De avond zal plaatsvinden van 17:30 tot 19:00 met een aansluitende borrel; perfect om jouw netwerk uit te breiden!

Programma
Het programma zal bestaan uit drie sprekers; een deskundige, een ondernemer en een student. Zij zullen elk wat vertellen over de grote problematiek van fashion. Aansluitend de mogelijkheid om met hen en de andere aanwezigen in gesprek te gaan!

Sprekers:

  • Vraag en antwoordsessie met WDKA docenten Nadine Möllenkamp en Annette Gruisen. 
  • Student Axel Verwee maakt jurken van oude tenten! Neem ook een kijkje op zijn website.
  • Ondernemer Monique Drent werkt met Swapshop010 aan haar droom om iedereen aan het swappen te krijgen zodat kleding langer gebruikt wordt en er minder kleding nieuw gekocht wordt!

Over het Impact Café
BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.
Vanwege de drukke januari maand hebben we dit keer gekozen voor donderdag 23 januari.

Waarom we dit doen
Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie!

Aanmelden voor het Impact Café: Fashion?

Meld je gratis aan via: www.aanmelder.nl/impactcafe/subscribe zodat we weten dat je komt op 23 januari. Geef meteen aan of je op de hoogte wilt blijven! Kun je niet, maar wil je wel de uitnodiging voor de volgende keer ontvangen? Mail dan naar bluecity@hr.nl