POM op locatie

Metingen omgevingstevredenheid bij project Amstelveenlijn

3 maart 2020

13.00-17.30 uur

Amstelveen InZicht, Stadsplein 103, 1181 ZM, Amstelveen

 

 

Inhoud

Met een budget van 300 miljoen euro wordt de voormalige sneltramverbinding tussen Westwijk en Amsterdam Centraal Station omgebouwd naar een veilige, snelle en betrouwbare tramverbinding tussen Westwijk en station Amsterdam Zuid. De vernieuwing van de Amstelveenlijn wordt gerealiseerd door de afdeling Metro en Tram van de gemeente Amsterdam in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam.

Het is een indrukwekkend project waarin logistieke verbeteringen hand in hand gaan met groot onderhoud in een drukke stad. Zo wordt voorzien in drie ongelijkvloerse kruispunten, nieuwe haltes en een opstelplaats in de Legmeerpolder. Ingrijpend, maar alles in het belang van reizigers, omwonenden en verkeersdeelnemers.

Mede gezien de impact van de werkzaamheden wordt hoog ingezet op de beleving van de omgeving en wordt de omgevingstevredenheid van stakeholders regelmatig gemeten. We besteden daarom niet alleen aandacht aan de ontwikkelingen in en rond dit ingrijpende project, maar vinden het tegelijkertijd belangrijk om onze ervaringen met het structureel meten van omgevingstevredenheid met je te delen. En natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar jouw mening en/of ervaringen.Je bent van harte welkom op 4 februari a.s.

Wij ontvangen je graag in het bezoekerscentrum van de Amstelveenlijn (Amstelveen InZicht). Wij nemen je mee in alle aspecten van omgevingsgevoeligheid in en om het project Amstelveenlijn. Vervolgens neemt Harold Topper (omgevingsmanager gemeente Amsterdam) ons mee op tramlijn 5 en laat de uitdagingen en resultaten buiten zien. Vervolgens gaan we terug naar het bezoekerscentrum en vertelt Bart van Emden (www.stakeholderjourney.nl) hoe omgevingstevredenheid op dit project wordt gemeten. Wij dagen je uit om met ons van gedachten te wisselen over de toegevoegde waarde van structureel meten, de ontwikkeling van het vak omgevingsmanagement en de uitdagingen die wij daarin tegenkomen… Uiteraard krijg je ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Praktische informatie

Auto: Parkeren kan in de parkeergarages Stadsplein of Schouwburg
OV: Amstelveen busstation of tram 5 (halte Binnenhof)

Organisatie van de dag

Gemeente Amsterdam
Vervoerregio Amsterdam
Van Emden Marketing Consultancy BV (www.stakeholderjourney.nl)
AT Osborne

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren