Dr. Arjella van Scheppingen

Onderzoeker en facilitator

Arjella van Scheppingen is zelfstandig onderzoeker en facilitator vitale arbeidsorganisaties. Zij is gespecialiseerd in het motiveren, stimuleren en activeren van mensen en teams om - in veranderende tijden-  gezond, veilig en effectief kunnen blijven (samen)werken. De belangrijkste thema’s daarbij: persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie en sociaal kapitaal. De meest intrigerende vraag: ‘Hoe krijg je de boel in beweging?’ 

Arjella is dagvoorzitter en verzorgt de sessie Motiveren kun je leren.

Prof. dr. Evelien Brouwers

Hoogleraar Psychische Gezondheid en Duurzame Inzetbaarheid in Arbeid 

Evelien Brouwers behaalde in de periode 1990-1995 haar masterdiploma zowel in de klinische als sociale psychologie aan de Universiteit Leiden (beide cum laude). Daarna werkte ze bij de Depressie Stichting (1996), als promovenda aan Tilburg University (1997-2001) en als postdoc onderzoeker bij NIVEL (2001-2005). Ze ging vervolgens opnieuw bij Tilburg University aan de slag als docent/senior onderzoeker en per 1 oktober 2019 als hoogleraar. Evelien was sinds 2006 onder meer lid van het managementteam van Tranzo (2006-2016), coördinator bij de Academische Werkplaats Geestdrift (2006-nu), coördinator Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid (2015-nu) en was voorzitter van de commissie die de landelijke richtlijn 'psychische problemen' voor bedrijfsartsen recent heeft herzien, in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). Evelien haalde bijna 2 miljoen euro aan fondsen binnen voor haar onderzoek. Ze heeft ruim 80 internationale en nationale publicaties op haar naam staan.

Evelien verzorgt de openingskeynote De waarde van welzijn

Arjen Banach

Spreker & organisatiefuturoloog

Arjen Banach is geen hoogleraar of professor met een verhaal dat bol staat van de wetenschappelijke onderzoeken en theoretische modellen. Arjen brengt veel energie. Energie is de brandstof om dingen anders te durven doen, te veranderen. Humor, interactie, prikkelende vragen en eyeopeners voeren de boventoon. Arjen laat inzien dat het anders kan, inspireert hoe dat moet en motiveert om het morgen ook echt in praktijk te brengen.

Arjen verzorgt de keynote Inspirerend werkgeverschap in een veranderende wereld.

Marcel Balm

Adviseur, trainer, coach

Marcel Balm heeft zich vanaf 2002 gespecialiseerd op het snijvlak van veiligheid, gezondheid en welzijn enerzijds en gedragsverandering, communicatie en opleiden anderzijds. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Veiligheidskunde (NVVK) en mederedacteur en medeauteur van het Handboek arbeid & gezondheid. Sinds 2002 is hij betrokken geweest bij het formuleren, implementeren en borgen van arbobeleid in vele sectoren en bedrijven, andere IKEA, Heineken, PepsiCo, T-Mobile en Vestia. In 2017 is hij samen met Rutger Balm gestart met het ontwikkelen van de methodiek Mijn Mammoet en berijder. 

Marcel verzorgt de sessie Mijn Mammoet en berijder.

Manfred Jansen en Carin van den Bosch 

Manfred Jansen vertegenwoordigt als manager de Duitse ergonomische bureaustoelen
fabrikant KÖHL in Nederland. KÖHL stoelen bieden gebruikers ergonomische 
meerwaarde door onder andere de gepatenteerde AIR-SEAT. Daarnaast respecteert KÖHL het milieu van ontwerp tot aan aflevering bij de eindgebruiker. 

Carin van den Bosch is Europees geregistreerd ergonoom. Zij heeft een eigen adviesbureau Evente Ergonomie. Carin adviseert bedrijven in het optimaliseren van hun werkplekken zodat medewerkers gezond en efficiënt kunnen werken. Ze werkt vooral bij productiebedrijven en kantooromgeving. Daarnaast geeft Carin les over beoordelen fysieke belasting en kantoorergonomie bij verschillende beroepsopleidingen aan arbeidshygiënisten, veiligheidsdeskundigen en arbeidsdeskundigen.

Manfred en Carin verzorgen de sessie Gezond thuiswerken, hoe zit dat eigenlijk?

Guus Koomen

Senior HSE-adviseur en veiligheidscultuur adviseur

Guus Koomen heeft een achtergrond als hoger veiligheidskundige, bedrijfskundige en is in dit vak ruim 20 jaar actief. Vanuit SIC is hij werkzaam als senior adviseur, trainer en projectleider. Hij heeft samen met gedragsdeskundigen en organisatieadviseurs van Safety Improvement Company uiteenlopende projecten uitgevoerd in het kader van veiligheidsverbetering waarbij gedragsbeïnvloeding een grote rol speelt. 
 
Guus Koomen verzorgt, samen met Karst Benuch, de sessie Serious Gaming: Gedragsinterventie ten tijde van Corona.

Karst Benus

Senior trainer en coach

'Ervaringsgericht leren' typeert de trainingen van Karst waarbij deelnemers ervaren dat het meestal gewoon leuk is om te leren. Na 17 jaar in het bedrijfsleven actief te zijn geweest, en tussendoor een aantal jaren topsport bedreven te hebben, is Karst in 1996 begonnen met het ontwikkelen en opzetten van praktische en doelgerichte trainingen op gebied van management en team development. Tijdens trainingen gaat Karst niet alleen op een bijzondere en versnelde manier kennismaken, maar krijg je als deelnemer inzicht in leer- denk- en werkstijlen van jezelf en anderen, en wordt de basis gelegd om met elkaar een prettige en effectieve tijd samen te doorlopen. 

Karst Benus verzorgt, samen met Guus Koomen, de sessie Serious Gaming: Gedragsinterventie ten tijde van Corona. 

Dr. Tom van den Belt 

Management-ethicus en bedrijfsocioloog

Tom van den Belt heeft ervaring als bestuurder in de zorgsector, managementfilosoof in een staalbedrijf en HR-manager. Als wetenschapper is hij betrokken bij een aantal master-opleidingen. Zijn publicaties handelen over bedrijfscultuur, leiderschap en arbeidsverhoudingen. 

Tom van den Belt verzorgt de sessie Ethische basis van arbeidsrelaties, hoe geef je dat nou vorm?

 

Roland van Gils

Teamleider KAM bij Baas B.V.

 

Roland van Gils werkt als teamleider van de KAM-afdeling bij een landelijk opererende technische dienstverlener voor het aanleggen en beheren van (ondergrondse) infrastructurele netwerken en technische installaties. Hij is gespecialiseerd in veiligheidscultuur en –gedrag, heeft een voorliefde ontwikkeld voor psychologie, veranderkunde en organisatiekunde. Vanuit zijn expertise streeft hij naar het uitlijnen van goede initiatieven en het creëren van eenheid, verbondenheid en duidelijke kaders. Als professional heeft hij tien jaar ervaring in het sturen en begeleiden van trajecten met betrekking tot veiligheidscultuur en -gedrag, arbeidsomstandigheden, kwaliteit en milieu binnen zowel technische- als productiegerichte omgevingen.

Roland van Gils verzorgt de praktijkcasus De medewerker centraal.