Rotterdamse Jeugd op Voorsprong

Expeditie Digitaal

 

De samenleving digitaliseert en dat betekent heel veel voor uw leerlingen. Velen van hen hebben waarschijnlijk een smartphone, waarmee zij op social media zitten, elkaar whatsappen of filmpjes bekijken. Anderen brengen na schooltijd uren door achter de computer om te gamen of te programmeren. Digitalisering biedt kansen en risico’s. We nodigen u graag uit voor het Event Rotterdamse Jeugd op Voorsprong, om het samen met ons te hebben over digitalisering in het Rotterdamse onderwijs (PO/VO/SO).

 

Het event op maandagochtend 3 februari belooft een inspirerende ochtend te zijn voor álle Rotterdamse schoolleiders. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en het onderwijs nemen u mee in de wereld van digitalisering.

 

 Meld u hier direct aan 

 

Kick-Off Expeditie Digitaal

Deze ochtend is tevens het startsein van de inschrijvingen voor Expeditie Digitaal. Expeditie Digitaal is een unieke inspiratietour, die in 2020 wordt georganiseerd door de gemeente, IT Campus Rotterdam en Rotterdamse schoolbesturen, in samenwerking met Kennisnet en SLO. Met een aantal koploperscholen gaan we op expeditie. Deze scholen worden zo in staat gesteld om tot een eigen plan te komen voor digitale geletterdheid. De deelnemende scholen nemen deel aan vier inhoudelijke bijeenkomsten en worden intensief begeleid door specialisten. En dat kost helemaal niks, behalve uw inzet.

Op 3 februari informeren we u uitgebreid over Expeditie Digitaal en de voordelen die u daarvan heeft bij ontwikkelen van een plan van aanpak voor digitale geletterdheid op uw school!

Op basis van het aantal inschrijvingen zal een selectie worden gemaakt van 15 scholen die in de eerste rit van februari-mei kunnen deelnemen. In het nieuwe schooljaar start een nieuwe rit.