Over het Impact Café
BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.

Waarom we dit doen
Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie!

Februari
Het volgende Impact Café: Zero Waste zal zijn op donderdag 13 februari.

 


Kees Machielse, Lector Transitie van de Haven, vraagt zich af hoe onze samenleving bewuster om kan gaan met afval. Hoe ziet de transitie naar een circulaire economie eruit? Wat voor scenario's zijn denkbaar en realistisch? 

Ondernemer Karin Berkhoudt van Kusala Gifts produceert ambachtelijke zeep met respect voor mens, dier, en milieu om lichaam en geest te voeden.

Dora Varga studeert Graphic Design op het WDKA en heeft gedurende 2 jaar haar afval geanalyseerd en met 92% verminderd! Zij vertelt meer over haar proces en deelt tips met het publiek.


Aanmelden kan via deze link. Tot dan!