'Jonge mensen met dementie'

 

Op woensdag 11 november organiseert Breederode Hogeschool, in de Jaarbeurs te Utrecht, haar allereerste editie van de Dag van de Dementie met als thema ‘Jonge mensen met dementie’. Jonge mensen met dementie ervaren verschillende problemen in het dagelijks leven. Tijdens deze inspirerende dag gaan we dieper in op de materie en krijg je handvatten aangereikt om bij deze specifieke groep ondersteuning te kunnen bieden. 

Wat kun je verwachten? 
Niemand minder dan prof. Dr. Philip Scheltens, hoogleraar neurologie (Amsterdam UMC) en directeur van het Alzheimer Center Amsterdam, neemt je mee in de ontwikkeling van onderzoek naar het brein van jonge mensen met dementie. Prof. Frans Verhey, hoogleraar neuropsychiatrie/ouderenpsychiatrie (Maastricht UMC) en hoofd van het Alzheimer Centrum Limburg, vertelt over de gedragingen en problemen waar jonge mensen met dementie en hun partners mee te maken krijgen.

Kies zelf je middagprogramma en kies twee uit vier workshops
Na een geheel verzorgde lunch volgen er twee workshoprondes. Je weet zelf het beste welke thema’s voor jouw werkgebied interessant zijn en wat jij voor kennis wil opdoen. Daarom kies je zelf aan welke workshops je wilt deelnemen! Bijvoorbeeld een workshop op het gebied van gespreksmethodiek óf de Wet Zorg en Dwang.

Als afsluiter neemt Victor Mids, arts en illusionist, bekend van het televisieprogramma Mindf*ck, ons mee in de complexiteit van ons brein! 

Klik hier om het complete programma te bekijken!

Kosten of kosteloos? Gratis voor onze cursisten!
De kosten voor deelname aan deze geheel verzorgde dag bedragen slechts €125,-. Heb je in de periode tussen 1 november 2019 en 1 mei 2020 deelgenomen aan de opleiding Casemanagement Dementie of Aandachtsvelder Dementie? Dan kun je gratis deelnemen!
 

Accreditatie V&VN
Dit symposium wordt geaccrediteerd bij de V&VN.

Wil jij erbij zijn?!
Wacht niet te lang, want VOL=VOL! Meld je nu aan!

Tot woensdag 11 november!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Dorsman
Directeur Breederode Hogeschool

registratie avg voor evenementen
 registratie avg voor evenementen