Wij kunnen u bij deze mededelen dat wij het koudemiddelen congres kunnen laten doorgaan middels een 'Online live event'. Het congres wordt live uitgezonden op 21 september. 

De voordelen van deze opzet:

  • Na afloop direct on demand beschikbaar
  • Na afloop ook als webinars terug te kijken
  • U krijgt live vragen beantwoord, stel poll vragen, chat met de mede-deelnemers.

In samenwerking met het KNVvK organiseren wij;

Schrijf u nu in voor het digitale event Het Koudemiddelen Congres; The next step.

Het coronavirus slokt nu alle aandacht op. Dat betekent echter niet dat andere economische en maatschappelijke ontwikkelingen stilstaan. Sterker nog; om op koers te blijven voor de lange termijn vragen ze juist nu veel aandacht. Dat geldt ook voor de koel- en klimaatsector, en koudemiddelen in het bijzonder. Om die reden organiseren de KNVvK en RCC K&L op 21 september Het Koudenmiddelencongres. Er valt veel te bespreken:  volgend jaar gaat het HFK-quotum CO2-equivalenten weer fors omlaag, de illegale handel tiert welig en Brussel zinspeelt op verscherping van het HFK-beleid. En dat terwijl er nog de nodige uitdagingen zijn om het huidige tempo van de GWP-afbouw bij te benen. Tijdens het congres komen experts hierover aan het woord. En ze gaan uitgebreid in discussie. De kundige en scherpe dagvoorzitter zal erop toezien dat het een stevige discussie wordt. Ook u kunt hieraan meedoen!  

Welke informatie krijgt u mee na dit congres:

  • De toekomst van F-gassen in een verscherpt EU-klimaatbeleid.  
  • Wat zijn de gevolgen van de komende stap terug in HFK quotum?
  • Wat zijn de bottlenecks in transitie koudemiddelen?

 

Jeroen Vredenberg

Dagvoorzitter

Jeroen Vredenberg bestiert sinds kort zijn eigen bureau Vredenberg Coolconsult. In dit bedrijf ontwerpt hij duurzame koel-vriesinstallaties met de inzet van duurzame energiebronnen. Hiervoor werkte hij 22 jaar bij Veld Koeltechniek, eerst als manager en later als directeur operations. Daar was hij vooral actief in industriële koudetechniek en heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van trans-kritische CO2 koel-vriessystemen.     

Brussel gaat voor groen. Wat betekent dat voor het koudemiddelenbeleid?
Met de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en haar ‘adjudant’ Frans Timmermans wil Brussel er echt werk van maken om het klimaat te redden. Maar wat gaat dat betekenen voor de koudemiddelen. Wordt het beleid aangescherpt? Worden HFK-quota straks wellicht geveild en worden de koudemiddelverboden verder uitgebreid voor sectoren waar de omschakeling achterblijft, zoals bij warmtepompen en airconditioners? Of komt er overal een HFK-belasting, zoals nu in Spanje? En hoe zit het met de illegale handel, of sluit Brussel haar ogen daarvoor? Om hierover tekst en uitleg te geven nodigen we een insider uit Brussel uit, die dicht bij het vuur zit. 
 

Grootste bloemenveiling ter wereld legt lat hoog: in 2025 CO2-neutraal

Duurzame handel van bloemen en planten is een speerpunt van Royal FloraHolland, de grootste veiling van bloemen en planten ter wereld. Daarbij ligt de ambitie hoog: in 2025 streeft de veiling naar CO2/energie-neutraal koelen en verwarmen. En bij dat streven passen koudemiddelen met een lage GWP. Daarin heeft de veiling al de nodige stappen gezet – met nieuwe NH3/CO2 installaties met warmteterugwinning, maar er zijn nog oudere installaties die vervangen moeten worden. De veiling werkt aan projecten met onder meer aardwarmte en zonnepanelen (4 mW).

GWP-afbouw in gebouwde omgeving: over eisen en tempo
In een interview in RCC K&L stelde een directeur van een leverancier van klimaatinstallaties vast dat er vanuit de koudetechniek weleens negatief over de ontwikkelingen rond koudemiddelen in de klimaattechniek wordt gedacht. Dat vindt hij jammer, want er gebeurt veel. Aan de andere kant hebben bedrijven met strengere eisen te maken, waardoor niet alles kan. Wat dat betreft zijn er grote verschillen tussen de koude- en de klimaattechniek, maar die zijn niet bij iedereen bekend. De mening van de directeur is een goede reden om u over koudemiddelentransitie in de klimaattechniek bij te praten, Dat doet specialist Henk Kranenberg van Daikin. Hij zal ingaan op de aandachtspunten rondom de gebouwde omgeving en de mogelijkheden van natuurlijke en andere laag-GWP koudemiddelen voor klimaatinstallaties.
 

Voorprogramma "Kansen voor klimaatvriendelijk koelen in kleine winkels en Bio-Food"


Kleine winkels, Bio-Food winkels en kleine Bio-Food producenten kunnen kansen benutten om over te stappen op klimaatvriendelijke natuurlijk koeltechnieken en koudemiddelen. De grote supermarktketens zijn voorgegaan in deze transitie en hebben de weg daarvoor succesvol geopend. De kleine winkels en bedrijven kunnen volgen. Maar er zijn wel specifieke hobbels te nemen op deze weg naar succes.

Bij het Minisymposium: ‘’Kansen voor klimaatvriendelijk koelen in kleine winkels en Bio-Food’’ wordt dit verduidelijkt en worden de tools aangereikt om deze hobbels te nemen, aan de hand van presentaties met aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Winkeleigenaren, franchisenemers, producenten en ketenorganisaties kunnen leren van de successen van de pioniers op dit gebied.

Koeltechnische installateurs en leveranciers verkennen nieuwe markten en komen met nieuwe klanten in aanraking.

Deelname aan zowel het voorprogramma als het Koudemiddelen Congres wordt sterk aanbevolen. Dit geeft een unieke mogelijkheid om u te verdiepen in deze materie.

Achtergrondinfo: https://www.koudeenluchtbehandeling.nl/verdieping/onderzoek-naar-obstakels-voor-klimaatvriendelijk-koelen-in-kleine-winkels-99151
 

Corona update


Klik hier voor onze Corona Update


Annuleringsvoorwaarden

Tot vier weken voor aanvang van de eerste dag kunt u kosteloos annuleren (uitsluitend schriftelijk). In geval van annulering na vier tot twee weken voor aanvang betaalt u 25% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Uw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen. Meer in de Algemene Voorwaarden van Vakmedianet bv.

Wij hopen u hiermee gerust te hebben gesteld. Heeft u toch nog vragen voorafgaand aan uw bezoek? Neem dan contact met ons op!