Jeroen Vredenberg,

Dagvoorzitter

Jeroen Vredenberg bestiert sinds kort zijn eigen bureau Vredenberg Coolconsult. In dit eigen bedrijf ontwerpt hij duurzame koel-vriesinstallaties met de inzet van duurzame energiebronnen. Hiervoor werkte hij 22 jaar bij Veld Koeltechniek, eerst als manager en later als directeur operations. Daar was hij vooral actief in de koeling voor supermarkten.

Henk-Jan Steenman,

Visie experts over voortgang en ‘next step’ koudemiddelentransitie?

Werkzaam, als Koudemiddelspecialist, bij Westfalen Gassen Nederland bv. Westfalen is een totaal leverancier van gassen waaronder levensmiddelen gassen, industriële gassen, synthetische - en natuurlijke koudemiddelen. Henk-Jan houdt zich bezig met alles wat met de koudemiddelen te maken heeft en dan met name met de uitvoering van de F-gassen verordening en de voor Europa opgelegde Phase-Down die daar uit voort gekomen is. Hierdoor veel veranderingen welke aandacht behoeven.
 

Rob Wolthuizen,

Visie experts over voortgang en ‘next step’ koudemiddelentransitie?

Rob Wolthuizen is commercieel directeur van UNIECHEMIE: distributeur in de markt van koude- en klimaattechniek. ‘Koudemiddelen zitten in onze genen. Zo kan men rekenen op onze specialistische kennis en ondersteuning’, aldus Rob Wolthuizen. UNIECHEMIE heeft naast synthetische, laag GWP en natuurlijke koudemiddelen ook interessante alternatieven en drop-ins in haar assortiment. Daarnaast beschikt UNIECHEMIE over een laboratorium en recycling afdeling. 
Tijdens het Koudemiddelen Congres geeft Rob Wolthuizen zijn visie op de HFK-afbouw. Immers gaat de F-gassenverordening volgend jaar een nieuwe fase in. Wat doet dit bijvoorbeeld met de markt? Dat en meer tijdens de visie experts over de voortgang en ‘next step’ koudemiddelentransitie op 21 september om 14:50 uur.  
 

Henk Kranenberg

GWP-afbouw in gebouwde omgeving: over eisen en tempo

Henk Kranenberg, is senior manager binnen het team van het Environment Research Center van Daikin Europe te Brussel. Vanuit deze positie heeft hij een brede betrokkenheid bij de diverse ontwikkelingen welke de HVAC-R markt aangaan qua wet en regelgeving. Henk is bestuurslid bij de NVKL en Vice-President in het bestuur van Eurovent, daarnaast is hij actief in diverse branche- en belangen organisaties in Nederland en Europa. Henk is 55 jaar, getrouwd en woonachtig in de Hof van Twente

Uwe Reimer

 

Reimer is Director Sales bij Hoshizaki Europe, een bedrijf dat zich richt op koeling voor grootkeukens. Reimer was jarenlang voorzitter van (Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur (NVLG) en zeer betrokken bij de ontwikkelingen van koudemiddelen in zijn sector. 
Over de presentatie
Ook koelinstallaties voor in horecagelegenheden en kleinere winkels moeten uiteraard meegaan met GWP-afbouw van koudemiddelen. Echter het tempo waarin dat gebeurt, met de kleine koelsystemen die deze sector domineren, loopt wat achter bij de grotere systemen. Dat is op dit moment natuurlijk begrijpelijk. De coronacrisis slaat keihard toe in de horeca en ondernemers zijn nu vooral gericht op hoe ze hun bedrijf door deze moeilijke periode kunnen loodsen. Maar als hun restaurants en hotels straks weer opengaan dan zullen ze vroeg of laat moeten inspelen op de HFK-afbouw. Hoe ziet Reimer dat gebeuren; wat zijn en worden de koudemiddelen van zijn branche? 
 

Hans Snoek

Mega bloemenveiling legt lat hoog: in 2025 CO2-neutraal

Technisch manager klimaatinstallaties en energie bij Royal FloraHolland.

Maaike Leichsering,

Visie van jonge talenten in koudetechniek

Maaike Leichsenring, studeerde vorig jaar af aan de TU Delf in de studierichting thermodynamica. Na haar afstuderen trad ze in dienst bij Geurts International als Thermal Engineer. Vorig jaar bereikte Leichsenring met haar eindscriptie de finale van de ‘Student Paper Competition’ van de IIR. De finale vond plaats tijdens de IIR-conferentie in Montreal, waar ze de tweede plaats behaalde. 

Sjors Wagenaar,

Visie van jonge talenten in koudetechniek

Sjors Wagenaar, ook hij studeerde af aan de TU Delft, in Energy and process Technology. Met zijn afstudeerscriptie over het drogen van agrarische producten won hij begin dit jaar de NVKL Koeltrofee. In het familiebedrijf Wagenaar Koeltechniek heeft hij als directeur inmiddels het stokje van zijn vader overgenomen. 

Roelof Robbertsen,

Sessie 1.2: Visie op de relatie tussen de verspreiding van corona en ventilatie

Roelof was tot voor kort trainer/teamleider van het Expertisecentrum koudetechniek bij Aeres Tech in Ede. “Sinds de nieuwe samenwerking met de NVKL, GO⁰ en Aeres Tech mag ik mijn werk als accountmanager uitoefenen en probeer twee dagen in de week technische ondersteuning aan te bieden zowel in het Expertisecentrum Koudetechniek als bij onze klanten. Daarnaast ben ik lid van een groot aantal NVKL werkgroepen die de lesstof ontwikkelt, herschrijft en evalueert en mag mij voorzitter noemen bij kliQ- persoonscertificering. Voorheen werkte ik als servicemonteur in verschillende facetten in de koudetechniek en heb daarbij een groot aantal opleidingen in de koude- en klimaattechniek mogen afronden. Onderweg merk ik dat de klant het een pre vindt als men bezoek krijgt van iemand die dezelfde taal spreekt, we begrijpen elkaar gemakkelijk, bovendien reageert het bedrijfsleven positief op de samenwerking tussen de NVKL, GO⁰ en Aeres Tech.”

Jan Kraak

Sessie 2.2: Hoe schakel ik als bedrijf over naar natuurlijke koudemiddelen?