“Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.” – Albert Einstein

Soms kun je iets drie keer zeggen of zelfs opschrijven, maar uiteindelijk snap je het pas als je het ziet. Je brein smult van beelden. Dat geldt al helemaal voor je leerlingen en hun brein. De IPC-opleiding ‘Leren visualiseren’ brengt meer visualisatie in je lessen, zowel in het leerproces als in de leeropbrengst.

Met deze opleiding laat je je leerlingen sneller verbanden leggen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Bijvoorbeeld: de leerling spant een draad van het onderwerp ‘schilderkunst’ naar het portret van Rembrandt en verbindt dat met de 17e eeuw op de tijdlijn. Zo is echt alles letterlijk aan elkaar verbonden. Meer tastbaarheid en beeld in de school zorgen voor meer reflectie en eigenaarschap bij leerlingen. Bovendien breng je de voortgang van het leren beter in beeld. 

Doel

Het leerproces en de leeropbrengsten zichtbaar(der) maken.

Voor wie?

Enthousiaste leraren die het leren willen verbeteren. Deze opleiding is ook te volgen voor leraren die niet met IPC werken.

Tijdsinvestering

De opleiding is zo opgebouwd dat je 25 à 30 uur nodig hebt. Er zijn drie actieve bijeenkomsten van 4 uur. De overige tijd zit in praktijkopdrachten (learning by doing) en voorbereiding op de bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagen van 16.00 tot 20.00. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Studiematerialen
De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.

Kosten

€ 1.050,- per deelnemer.

Je betaalt 50 procent van de kosten bij inschrijving en 50 procent 4 weken voor aanvang van de opleiding.
Indien je de inschrijving langer dan 4 weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst annuleert, betaal je € 100,- administratiekosten. Indien je je inschrijving korter dan 4 weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst annuleert, wordt het volledige bedrag voor de opleiding in rekening gebracht. Als de opleiding eenmaal van start is, is het niet mogelijk om je deelnamerecht over te dragen aan bijvoorbeeld een collega.

Deelnemersminimum

De opleiding gaat van start bij een minimum van 15 deelnemers.

Locatie

Opleidingscentrum Novilo
Europalaan 400
3526 KS Utrecht

 

Let op: De inschrijvingen voor deze opleiding zijn helaas gesloten. Je kunt je via de members lounge aanmelden voor de nieuwe opleidingen.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren