Samen Sterk met NatureBliss 

Op 4 april 2020 stond het volgende bericht in het AD in de liveblog
‘even onze focus op lieve boodschappen’:

Natuurfoto's bieden troost

Natuurfotograaf Yvette van den Berg uit Lage Vuursche wil mensen die in deze tijd gekluisterd zijn aan hun huis of kamer blij maken met natuurfoto’s in groot formaat. ,,Doordat mijn expositie is uitgesteld tot na deze periode heb ik thuis zo’n 50 afbeeldingen liggen en die komen beter tot hun recht op een plek waar mensen er profijt van kunnen hebben. Juist in deze tijden kan een mooie natuurfoto troost en schoonheid bieden. Ik wil deze foto’s dan ook graag tijdelijk beschikbaar stellen.‘’

Van den Berg zoekt daarnaast sponsors voor een postkaartactie. Ze wil ansichtkaarten laten drukken van natuurfoto’s uit haar bestand. De kaarten kunnen mensen naar geliefden sturen om ze een hart onder de riem te steken. 

En zo is de kaartenactie Samen Sterk begonnen. In eerste instantie zonder sponsors, waarbij ik graag Matthijs Luiten van Drukmakers wil bedanken voor zijn aanbod om de kaarten voor een voordelig tarief te laten drukken. Toch meldde zich een sponsor en werden de eerste 10.000 kaarten gedrukt. Deze kaarten werden verdeeld onder het St.Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk (4.000) en het Meander MC in Amersfoort (2.500) en de rest werd binnen 3 dagen verspreid onder verschillende initiatieven.

Er kwamen meer sponsoren en er werden nog eens 40.000 kaarten gedrukt en ook deze werden binnen hele korte tijd verspreid. O.a. gingen de kaarten naar ziekenhuizen in Blaricum, Leiden, Amsterdam, Utrecht, Ede, Groningen, Rotterdam, maar ook gingen er kaarten naar verschillende instanties in de zorg zoals verpleegtehuizen, maar ook Aeres, VMBO scholengemeenschap stuurde alle leerlingen en leraren een kaartje.

Er volgde een artikel op de voorpagina in de Biltsche Courant dankzij Pieternella Verkroost. Zij heeft ervoor gezorgd dat er heel veel particuliere initiatieven kwamen waardoor vele mensen blij werden gemaakt met een tulpenkaart.

Ondertussen lagen er altijd een aantal kaarten in de auto en als de gelegenheid zich voordeed om spontaan iemand een kaartje te overhandigen, dan gebeurde dit ook. Een verkeersregelaar die het verkeer tegen moest weren bij Lage Vuursche hadden wij een kaart overhandigd om hem een hart onder de riem te steken. Hoe leuk is het dan om deze man met de tulpenkaart tegen te komen bij RTV Utrecht!

Er bleken veel instanties die graag mee wilden helpen bij het verspreiden van de Samen Sterk actie. Voedselbanken Nederland ontving bijna 10.000 stuks om te verdelen met de voedselpakketten.

En ook het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht ontving op Koningsdag maar liefst 4.500 kaarten.

Op 12 mei, de Dag van de Zorg stuurde het ziekenhuis bericht dat ze de kaarten met een traktatie op de 3 locaties van het ziekenhuis hadden uitgedeeld. Met heel veel blije gezichten tot gevolg!

Als dorpsbewoner van Lage Vuursche leek het mij een leuk idee om alle dorpsgenoten een kaartje te geven. Zo ook de marechaussee bij Kasteel Drakesteyn en uiteraard een kaartje voor Prinses Beatrix.
Iedereen kan immers in deze crisis een hart onder de riem gebruiken.
Een paar dagen later ontvingen wij koninklijke post. Super leuk en attent om een reactie terug te krijgen! 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren