ARC20 Detail Award

 


                       
 

 

 

Een initiatief van KUBUS en de Architect

Goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee medebepalend voor de ervaring en de waardering ervan. De ARC20 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept.

Het doel van de prijs is het maatschappelijke belang van architectuur te belichten, de rol van architectuur in het publieke leven te versterken en de contacten tussen architecten, toeleveranciers en opdrachtgevers te stimuleren.

Dit zijn de genomineerden voor de ARC20 Detail Award.

Wanneer kun je meedoen?
Iedere ontwerper, ontwerpteam of bureau uit Nederland en Vlaanderen kan meedingen naar de prijs door het insturen van een complete documentatie, inclusief details, van reeds gerealiseerde projecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op projecten die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2019 en 31 juli 2020. De inzendingen moeten zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen.

Wat wordt van je gevraagd?
De inzending

  • bestaat naast een korte toelichting en enkele beelden uit een projectdocumentatie waarin opgave, aanpak en samenwerking is beschreven.
  • geeft in woord, beeld en tekeningen een goede indruk van de totstandkoming van de details, inclusief eventuele wijzigingen tussen ontwerp en uitvoering (uitgangspunten, uitdagingen, proces en resultaat). 

    Hoe kun je inzenden?

​​​​​​​De inzending is gesloten en genomineerden zijn bekend.

Juryvoorzitter
Gus Tielens (Korth Tielens Architecten)

Heb je vragen?
Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Nik Berkouwer via email info@nikberkouwer.nl.

Publicatie
Nominaties en winnaars worden gepubliceerd in de extra uitgave van de Architect die in november 2020 verschijnt. In deze uitgave is tevens het juryrapport opgenomen.