ARC20 Jong Talent Award


 

                    

                           
 
 
Een initiatief van Kingspan Insulation/Kingspan insulated panels en de Architect

Welke veelbelovende jonge architect wint de ARC20 Jong Talent Award? Ken jij in de architectuur (aan bureau- of opdrachtgeverzijde) een jonge architect met veel enthousiasme, durf én een vernieuwende visie? Iemand die het naar jouw idee helemaal gaat maken?
 

De ARC20 Jong talent Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een veelbelovende jonge ontwerper van maximaal 35 jaar. Hij/zij onderscheidt zich door een vernieuwende visie op vakgebied, samenleving en ontwerp, én een buitengewone bijdrage aan de eerste fase van hun beroepsuitoefening.

Dit zijn de genomineerden voor de ARC20 Jong Talent Award.

Juryvoorzitter
Marieke Kums (STUDIO MAKS)

Wie komt in aanmerking?
De winnaar van de ARC20 Jong Talent Award:

 • is enthousiast en toont durf;
 • denkt 'out of the box', komt met creatieve oplossingen om het vakgebied van architectuur verder te helpen;
 • heeft een vernieuwende visie op de rol van architectuur in de samenleving;
 • kan uitstekend communiceren over zijn of haar werk;
 • is als ontwerper werkzaam in de architectuur, aan bureau- of opdrachtgeverszijde
 • leeftijd maximaal 35 jaar 

  Hoe gaat het in zijn werk? 
  De redactie van de Architect vraagt architecten en opdrachtgevers uit haar netwerk naar hun helden van morgen. Ook mogen geïnteresseerde personen ongevraagd jonge talenten bij de redactie aanmelden. De aanmelding naam kandidaat, geboortedatum en motivatie/aanbeveling.

  Uit alle aanmeldingen selecteert de redactie in juni 2020 vijf nominaties.

  De vijf genomineerden wordt gevraagd hun portfolio in te dienen. Zij stellen zich voor, vertellen over hun mijlpalen en spreken hun verwachtingen voor de toekomst uit. Zij doen dit via een filmpje van maximaal 1 minuut. Deze worden gepubliceerd op  www.deArchitect.nl/ARC20.

  De genomineerden worden in september 2020 uitgenodigd voor een gesprek met de jury. Op basis van dit gesprek, de video en de portfolio, wijst de jury de winnaar van ARC20 Jong Talent Award aan. De winnaar wordt op 12 november 2019 tijdens de ARC20 Awards Show in Amsterdam bekend gemaakt.

  Heb je vragen?
  Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Marieke Giele (redactie de Architect) via email  mariekegiele@vakmedianet.nl

  Publicatie
  Nominaties en winnaars worden gepubliceerd in de extra uitgave van de Architect die in november 2020 verschijnt. In deze uitgave is tevens het juryrapport opgenomen.