Jury Architectuur Award

          
                 Een initiatief van Tarkett en de Architect

 

Dikkie Scipio (voorzitter)
Partner KAAN Architecten

Dikkie Scipio (Utrecht, 1963) is vanaf 1995 werkzaam bij Claus en Kaan Architecten en is in 2002 toegetreden als partner. In 2014 richtte zij samen met haar partners Kees Kaan en Vincent Panhuysen KAAN Architecten op. Sinds maart 2019 is zij tevens hoogleraar Architectural Design aan de Münster University of Applied Siences.

Scipio studeerde Architectonische Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontving haar opleiding tot architect aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Scipio geeft leiding aan projecten die in schaal variëren van grootschalige masterplannen tot meubel- en interieurontwerp, van concept tot uitvoering. Tot haar projecten behoren onder meer het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (België), de Centrale Post en het Onderwijscentrum Erasmus MC in Rotterdam en B30 in Den Haag.

Bastiaan Kalmeyer
Mede-oprichter van ontwerp- en architectuurstudio IWT

Bastiaan Kalmeyer (1981) is mede-oprichter van ontwerp- en architectuurstudio IWT in Rotterdam. In een periode van zeven jaar heeft het bureau uiteenlopende projecten gerealiseerd, van interieurs tot architectuur en stedelijke ontwikkelingsstrategieën. Het werk van IWT is gepubliceerd in Wallpaper Magazine, Vogue, Harpers Bazaar, de Architect en Archdaily.

In december 2017 richtte Bastiaan samen met Merel Beelenkamp natuurrestaurant Belén in Rotterdam op. Belén richt zich op de relatie tussen de stad en het omringende deltalandschap, de impact van klimaatverandering en de smaak van de ingrediënten op het bord.
Bastiaan studeerde interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie en architectuur aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Daarna was hij vijf jaar werkzaam bij MVRDV en The Why Factory aan de TU Delft.

In 2014 was Bastiaan één van de initiatiefnemers van de summer school Second Nature in samenwerking met Buffalo University (New York). Hij gaf lezingen aan Columbia University, the Eyebeam Institute in New York, Delft University of Technology in Nederland, Central Academy of Fine Arts in Beijing en the Royal College of Art in London.


Steven Manhave
Manhave Vastgoed

Steven Manhave (Rotterdam, 1976) studeerde aan IVA Driebergen. Manhave Vastgoed vormt al ruim honderddertig jaar een familiebedrijf dat stevig is verankerd in de Rotterdamse grond en dat zich richt op het bouwen, het ontwikkelen en het verhuren van vastgoed.


Eigenaar Steven Manhave is inmiddels de vierde generatie en liep als kind rond in het bedrijf van zijn opa en vader. In 2013 nam Steven het bedrijf over. Zijn missie is de positionering van het iconische Kruiskadegebied te versterken en uit te bouwen toto een levendige, premium omgeving van internationale allure, waar wonen, werken en vrije tijd op een inspirerende wijze samengaan. Als gebiedsontwikkelaar en producent van unieke stadbelevingen werkt Manhave nauw samen met diverse partijen aan een duurzaam en ambitieus gebied voor de Rotterdamse wereldburger: klantgericht, innovatief, high tech en servicegericht.


Lopende projecten zijn onder andere de activatie van het dakpark op het rijks monumentale City House en de transformatie van het Crystal House, beide aan de Kruiskade te Rotterdam. Manhave is voorts deelnemer van Earth Today, een community van changemakers, die een toekomstige samenleving wil creëren waarin mensen voor elkaar en voor de planeet zorgen, met als doel 50% van de natuur te beschermen.


Frederik Pöll
Eigenaar Frederik Pöll Bureau voor Architectuur

Frederik Pöll is gespecialiseerd in duurzame transformatie van gebouwen met een sterk cultuurhistorisch karakter en nieuwbouw die hierop voortbouwt. Hij beweegt zich in de context van het bestaande waaruit het nieuwe zorgvuldig wordt gedefinieerd. Frederik Pöll is verbonden aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam en Arnhem als ontwerpdocent en afstudeerbegeleider.

In 2012 studeerde hij af aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.


Marieke Giele
(secretaris)
Vakredacteur de Architect

Marieke Giele (1993) studeerde Architectuur aan de TU Delft. Een deel van haar studie volgde ze aan de TU Graz in Oostenrijk.

 

Zij liep stage bij KCAP Architects&Planners en op de redactie van de Architect, waar ze aan het begin van haar master als vakredacteur aan de slag ging. Sinds begin 2018 werkt ze voltijds aan de inhoud en vernieuwingen van het platform.

Heb je vragen?

Neem voor vragen contact op met Marieke Giele, secretaris van de jury, via mariekegiele@vakmedianet.nl.