Jury Detail Award
                

                    

           


Een initiatief van KUBUS en de Architect

 

Gus Tielens (voorzitter) 
Architect | Eigenaar Korth Tielens Architecten

Gus Tielens is architect en is samen met Mike Korth oprichter van het Amsterdamse bureau korth tielens architecten. Ze is opgeleid aan de TU Berlijn en de TU Delft. Met haar bureau is ze werkzaam op de terreinen van woningbouw, publieke ruimte en infrastructuur.

In 2006 ontving dit bureau de Charlotte Köhler Prijs voor architectuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds en in 2012 de Amsterdamse Zuiderkerkprijs.
Het werk van korth tielens kenmerkt zich door een integrale zienswijze waarin kruisbestuivingen opgezocht worden met aanverwante disciplines. Korth tielens mengt zich in het debat over architectuur door deel te nemen aan tentoonstellingen en publicaties.

Gus werkt vanuit verschillende perspectieven en is naast haar werk als architect, verbonden aan verschillende architectuur- en kunstopleidingen. Ook maakt zij deel uit van architectuurjury's en kwaliteitsteams.


Jo Taillieu
Eigenaar Jo Taillieu architecten


Jo Taillieu staat sinds 2004 aan het hoofd van jo taillieu architecten. Jo Taillieu is onder meer zaakvoerder, leidinggevende en hoogleraar ontwerp, maar hij is in de eerste plaats architect. Hij stuurt een team van architecten aan en geeft les aan architectuurstudenten in binnen- en buitenland.
Na zijn studies aan Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas van de KUL (Gent, BE) en aan de Duncan of Jordanstone College of Art & Design (Dundee, VK) was Jo Tailieu actief bij Maxwan architecten (Rotterdam) en Stéphane Beel architecten (Gent).

Van 2001 tot 2007 was hij actief als projectdirecteur bij Stéphane Beel – Xaveer De Geyter architecten (Gent). Hij was verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de universitaire gebouwen voor de Faculteit Economie en het hoofdgebouw van de Universiteit Gent. Jo Taillieu was van 2007 tot 2008 vennoot bij Jo Crepain architecten.

De praktijk van jo taillieu architecten evolueerde in 2009 naar een samenwerking met Jan De Vylder en Inge Vinck,. Vanaf 2019 komt jo taillieu architecten opnieuw centraal te staan, naast de blijvende praktijk van architecten de vylder vinck taillieu. In 2018 behaalde architecten de vylder vinck taillieu op de 16de architectuur Biënnale van Venetië de Zilveren Leeuw voor veelbelovende jonge architecten. Daarnaast was het bureau een van de vijf finalisten voor de Mies Van Der Rohe Award 2019.


Martine de Wit
Medeoprichter en Chief Product Officer (CPO) Aectual


Martine de Wit (1977) is medeoprichter en Chief Product Officer (CPO) van Aectual. Haar belangrijkste focus ligt op materiaal- en productontwikkeling, certificeringen en kwaliteitscontrole.

Zij studeerde architectuur en industrieel ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens haar studie nam ze deel aan uitwisselingsprogramma's bij Pratt Institute New York City, University College Dublin (UCD) en Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) Zürich. Bij deze laatste is haar passie voor digitale fabricage, materialen en technische details begonnen.
Tijdens haar studie werkte ze als tekenaar bij verschillende architectenbureaus in Amsterdam, voornamelijk aan sociale huisvesting. Direct na haar afstuderen (2003) startte ze samen met Hans Vermeulen en Hedwig Heinsman een architectonische samenwerking genaamd DUS. De klantenkring reikte van Schiphol Amsterdam Airport, tot de Nederlandse regering en Chanel. Het bureau won verschillende prijzen, waaronder de Amsterdam Awards for the Arts 2011 en SEA Global sustainability Award 2014. Het '3D Print Canal House'-project is wereldwijd gepubliceerd en vertoond. Het onderzoek van DUS naar digitale fabricagetechnieken is voortgezet in het nieuwe bedrijf Aectual, met de missie om op maat gemaakte architectuur voor de massa te maken.

Martine geeft les aan de Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem, de Master Interieurarchitectuur Utrecht, de Technische Universiteit Eindhoven en verzorgt lezingen bij Pakhuis de Zwijger en de Waag in Amsterdam.


Nik Berkouwer (secretaris)
PR- en communicatiemanager


Nik Berkouwer is een ervaren pr- en communicatiemanager. Hij studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als communicatieadviseur bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en als consultant voor architectenbureaus, ontwerpers, kunstenaars en architectuurcentra.


Gert-Wim Bos*
Directeur COD


Gert-Wim (1972) is ruim 20 jaar actief in de vastgoedsector en heeft de dagelijkse leiding bij COD. Zijn motto: “Projecten realiseren die er toe doen. Met lef, passie, creativiteit én gevoel voor schoonheid.”

Na zijn studie Bouwmanagement & Vastgoedbeheer aan de TU Delft is hij in 1998 begonnen als management consultant bij Twynstra Gudde, om vervolgens van 2002 tot en met  2010 bij Multi Vastgoed in diverse functies te werken aan de ontwikkeling van kantoren, hotels en binnenstedelijke projecten.
In 2010 stapte hij over naar COD, waar hij sinds 2013 (statutair) directeur is. COD is uitgegroeid tot een toonaangevende ontwikkelaar die zich kenmerkt door creativiteit en slagvaardigheid in gebiedsontwikkeling en de (her)ontwikkeling van kantoren, hotels, woningen en retail.

Bekende projecten van COD zijn onder andere het recent opgeleverde nhow Amsterdam RAI, Sud Wonen op de Zuidas, De Werf en Het Dok op de NDSM-Werf in Amsterdam, gebiedsontwikkeling SPOT in Amsterdam Zuidoost en HOF, de herontwikkeling van het Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam.

* Omdat Gert-Wim Bos bij een van de ingezonden projecten betrokken is, heeft hij zich voorafgaande aan de jurering terug getrokken uit de jury.

Heb je vragen?

Neem voor vragen contact op met Nik Berkouwer, secretaris van de jury, via info@nikberkouwer.nl.