Jury Interieur Award                      

            

Een initiatief van Rohde & Grahl en de ArchitectWillemineke Hammer (voorzitter)

Partner/architect EGM architecten

Willemineke (1971) heeft gestudeerd aan de TU Delft faculteit der Bouwkunde (Architectuur en Differentiatie Architectuurgrammatica) en de Rijksuniversiteit Leiden faculteit der Letteren (Kunstgeschiedenis en Archeologie). Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij kleinere bureaus, werkt zij sinds 1998 bij EGM architecten.

“De uitdaging is om ingewikkelde projecten, processen en vragen te voorzien van heldere ontwerpoplossingen. Samenwerken met alle relevante disciplines staat centraal in mijn aanpak, van strategische haalbaarheidsfase tot en met de gebruik- en beheerfase. Met als resultaat stedenbouw, architectuur en detaillering voor mens en maatschappij: een gezonde en duurzame omgeving in al zijn facetten.”

Binnen EGM is Willemineke betrokken bij grote academische medische centra, algemene (internationale) ziekenhuizen en initiatieven waar 'zo normaal mogelijk wonen en leven' centraal staat. Voor het Erasmus MC was zij de laatste zeven jaar van de nieuwbouw eindverantwoordelijk architect, waarbij de opgave letterlijk van stad-tot-stoel liep. Willemineke is onder het label EGM r&d mede-verantwoordelijk voor de onderzoeksactiviteiten van het bureau. Over de visie op zorg en aansprekende projecten van EGM spreekt zijn met regelmaat in binnen- en buitenland.Iris Hobo

Industrial Designer / Designmanager Radboudumc

Iris is opgeleid tot industrieel ontwerper, na een studie aan het Cibab in Zwolle en studeerde ze cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven. Vervolgens deed ze bij het European Institute of Brand management een master in Design Management, Design & Patient Safety.

Ze was onder andere werkzaam als productontwerper bij Pemstar (Philips) Medical Devices en was ze mede-eigenaar van het ontwerpbureau Panton, een ontwerpstudio gespecialiseerd in zorg.

Sinds 2014 heeft een eigen ontwerppraktijk. Daarnaast werkt ze sinds 2016 bij het Radboud MC als designer en Designmanager. In die functie toetst zij o.a. de indelingstekeningen van architecten voor het Radbouumc aan de werkprocessen van de gebruiker.


Niels de Jong
Architect Kossmanndejong

Voordat hij bij Kossmanndejong begon, was Niels werkzaam bij de ontwerpstudio van Marcel Wanders waar hij aan verschillende interieurprojecten werkte. Bij Kossmanndejong was Niels hoofd design voor ondermeer het Naturalis Biodiversity Center in Leiden (NL), het Bolidt Innovation Center in Hendrik-Ido-Ambacht (NL) en het Nationaal Militair Museum in Soesterberg (NL). Het laatste project beslaat 20.000 vierkante meter en omvat acht thematische ruimtes.

Niels 'ontwerpen zijn een weerspiegeling van de wens om ruimtes te creëren waar bezoekers veel perspectieven aangeboden krijgen en worden uitgedaagd om hun eigen conclusies te trekken. Niels ontwerpt regelmatige omvangrijke, complexe ruimtes en leidt grote interdisciplinaire ontwerpteams. Hij is opgeleid als architect en heeft uitgebreide ervaring in het samenwerken met architectenbureaus rond met het bouwen samenhangende vraagstukken. Momenteel werkt hij onder meer aan het ontwerp van het gastpaviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) voor de Expo 2020 Dubai.


Rutger van Oldenbeek
Hoofdredacteur PI Koninklijke BDU Holding

Rutger van Oldenbeek (Waalwijk, 1960) studeerde Nederlandse Taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, en hoewel hij zich specialiseerde in de moderne letterkunde, was een korte betrekking op de woonafdeling van een groot warenhuis aanleiding voor de aanstelling als redacteur van Mobilia, vakblad over meubelen.

Bij dezelfde uitgeverij werd hij enkele jaren later redacteur van PI, project & interieur – een toonaangevend tijdschrift over interieurarchitectuur en interieurproducten voor projecten in Nederland en België. Sinds 2007 is Van Oldenbeek hoofdredacteur van Pi.


Afke Laarakker (secretaris)
Vakredacteur de Architect

Afke Laarakker (1988) studeerde af binnen public building/border conditions aan de TU Delft.

Ze liep stage bij Taiana Bilbao in Mexico-stad, werkte bij Onix NL en schreef over kunst en publieke ruimte voor de Rietveld Academie.

Sinds dit 2019 werkt ze als vakredacteur bij de Architect.

Heb je vragen?
Neem voor vragen contact op met Afke Laarakker, secretaris van de jury, via  afkelaarakker@vakmedianet.nl.