Jury Meubel Award


 

       

   
 
 
Een initiatief van Casala, Oniro en de Architect
 

Richard Hutten (Voorzitter)
Richard Hutten Studio BV


“Design gaat traditioneel over probleem oplossen. Ik los geen problemen op, ik creëer mogelijkheden.”

Richard Hutten (1967) staat bekend om zijn conceptuele, speelse en duurzame ontwerpen. Hij was vanaf het begin betrokken bij Droog Design en daarmee was hij mede grondlegger van wat nu Dutch Design wordt genoemd.

Met een team van experts werkt hij aan een grote diversiteit van ontwerpen, van product tot meubel tot interieur. Tot zijn klanten behoren Moooi, Muij, Offecct, Rabobank, Christofle, Artifort, Japth, Ghidini 1961, Qeeboo, Lensvelt, KPN Telecom, Moroso, Muji, The Standard Hotel NYC, Lloyd hotel, I+I Milano, DSM, Skultuna, MVRDV, Karl Lagerveld and HKH prinses Beatrix.

Zijn ontwerpen zijn opgenomen in de collectie van meer dan 50 musea wereldwijd, waaronder  het MoMA New York, Victoria & Albert Museum London, Centraal Museum Utrecht, Vitra Museum Weil am Rhein, San Francisco Museum of Modern Art, Design Museum London, Design Museum Gent, Chicago Art Institute en het Stedelijk Museum Amsterdam.
Met zijn ontwerpbureau won hij vele prijzen waaronder de LAI award, The great Indoors Award, Red Dot Award, DIA award en The Golden Monkey Award.

Richard Hutten woont en werkt in Rotterdam en is de vader van 3 zonen, Abel, Boris en Wolf. 


Titus Darley
Oprichter AMPAR, eigenaar meubelfabrikanten Rietveld Originals, Spectrum Design en Gelderland

Titus Darley (1967) is oprichter van AMPAR, eigenaar van de bekende Nederlandse meubelfabrikanten Rietveld Originals, Spectrum Design en Gelderland. Titus is geboren in een Maastrichts ondernemersgezin waar zijn passie voor ambacht en design met de paplepel is ingegoten. Na zijn studie aan de Hogere Economische School in Amsterdam en een lange carrière in de informatietechnologie, besloot Titus in 2012 van zijn passie voor design zijn beroep te maken.

Hedendaags design begint in Nederland bij Gerrit Rietveld. Titus heeft met Rietveld Originals veel van Rietvelds minder bekende ontwerpen weer in productie gebracht.
Bij Spectrum Design worden heden met verleden met elkaar verenigd door in een meubelcollectie de beste ontwerpers uit de Nederlandse geschiedenis te verbinden aan de huidige generatie. De expositie “De slaapbank die ogen opende”, een eerbetoon aan Martin Visser  (tot 1 november 2020 in het Centraal Museum in Utrecht) is daarvan een tastbaar bewijs.

AMPAR dochter Gelderland is al sinds 1936 een ‘household name’ in duurzaam design. Jan des Bouvrie is er groot geworden. Ontwerpers als Rob Parry, Henk Vos en Scholten & Baijings tekenden allemaal bestsellers voor het label. Het belang en de kwaliteit van het Nederlandse vakmanschap is in eigen land bij het grote publiek te weinig bekend. Met AMPAR brengt Titus daar verandering in.


Afke Laarakker (secretaris)
Vakredacteur


Afke Laarakker (1988) studeerde af binnen public building/border conditions aan de TU Delft. 

Ze liep stage bij Taiana Bilbao in Mexico-  stad, werkte bij Onix NL en schreef over kunst en publieke ruimte voor de Rietveld Academie. 

Sinds 2019 werkt ze als vakredacteur bij de Architect.Heb je vragen?
Neem voor vragen contact op met Afke Laarakker, secretaris van de jury, via  afkelaarakker@vakmedianet.nl.