ARC20 Meubel Award

            
 

 

 

Een initiatief van Casala, Oniro en de Architect

De ARC20 Meubel Award richt zich op meubelen voor de home, hospitality en office omgeving. Doel van deze designprijs is het stimuleren van duurzame en kwalitatieve producten voor deze sectoren.

De woon- en werkomgeving maken een geweldige ontwikkeling door. Meubelen spelen een grote rol in het faciliteren van een steeds grotere diversiteit aan activiteiten. Als goed ontworpen producten staan ze garant voor een duurzaam en circulair ingericht interieur.

Tot meubelen rekenen de uitschrijvers kantoor- en projectmeubilair, woonmeubilair, evenals meubelsystemen (kantoorsystemen, opslagsystemen) en losse tafels, stoelen, bureaus en kasten.

Dit zijn de genomineerden voor de ARC20 Meubel Award.

Doelgroepen
Architecten, ontwerpers en ontwerpbureaus

Criteria
Belangrijke onderwerpen voor de jury van de ARC20 Meubel Award zijn esthetiek, functionaliteit, creativiteit, duurzaamheid en innovatie. Ideeën over materialen en industriële uitvoerbaarheid van het ontwerp wegen eveneens mee in de besluitvorming. Elk ontwerp wordt door de jury beoordeeld aan de hand van deze criteria. Het ingediende ontwerp dient te voldoen aan ten minste 3 criteria:

 • Esthetiek - Is het meubel hedendaags? Roept het verwondering op?
 • Functionaliteit – Beantwoordt het aan het veronderstelde gebruik? Lost het problemen op?
 • Creativiteit – Is het gemaakt vanuit een bijzondere benadering?
 • Duurzaamheid - Maakt het meubel op een integere manier gebruik van materialen en grondstoffen? Bezit het een lange levensduur? Bevat het gerecycleerde materialen en/of kan het worden gerecycled?
 • Innovatie - Is het technisch gezien vernieuwend én uitvoerbaar?

  Meedoen?
  Iedere architect en ontwerper, afgestudeerd aan een erkende ontwerpopleiding, kan meedingen naar de ARC Meubel Award 2020 door het insturen van één of meerdere meubelontwerpen. Inzendingen zijn tussen 1-1-2019 en 31-8-2020 gecreëerd. Als het project reeds in productie is genomen is dat niet eerder dan 1 januari 2019 gebeurd. De inzending blijft geestelijk eigendom van de maker. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  Waaraan moet je inzending voldoen?
  Iedere inzending bestaat uit
 • Maximaal 10 afbeeldingen, tekeningen of renderings (jpg 300 dpi).
 • Deelnemers worden aangemoedigd om video's van hun werk te delen.
 • Projectbeschrijving: doelstellingen, ontwerpuitdagingen, technologische of materiële innovaties, sociale en ecologische impact. Maximaal 500 woorden.
 • Projectspecificatie: afmetingen, materialen, fabricagetechnieken, fabricage- / bouwproces. Maximaal 300 woorden.

  Hoe kun je inzenden?
  De inzending is gesloten en genomineerden zijn bekend.

  Juryvoorzitter
  Richard Hutten (Richard Hutten Studio BV)

  Vragen?
  Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Afke Laarakker (redactie de Architect) via email  afkelaarakker@vakmedianet.nl.

  PublicatieNominaties en winnaars worden gepubliceerd in de extra uitgave van de Architect die in november 2020 verschijnt. In deze uitgave is tevens het juryrapport opgenomen.

Met je inzending verleen je toestemming voor het rechtenvrij publiceren van teksten, tekeningen en beeldmateriaal.