Online Impact Café Juni: Circulair bouwen
Hoe klus jij tijdens de coronaperiode?
Donderdag 11 juni - 19.00 uur


De coronaperiode is voor ons allen op verschillende vlakken wennen. De sociale contacten gaan online of staan op een laag pitje. We blijven allemaal meer binnen en werken massaal (verplicht) thuis.

Thuiswerken is voor veel van ons ook nieuw. Misschien had je al een studeerkamer of kantoor, misschien improviseer je wat met een eettafel of werk je vanaf de bank met je laptop op schoot. 

Veel mensen realiseren zich dat hun huis opgefleurd kan/ moet worden. Maar hoe doe je dat op een duurzame (wie weet zelfs circulaire) manier?

Tijdens dit Impact Café gaan we het hebben over circulair bouwen en klussen. We trappen af met een interactieve quiz waar iedereen aan mee kan doen.

Let op we starten om 19.00 uur!
Aanmelden kan via deze link. Hierna ontvang je in de bevestiging direct een link naar de online locatie. Tot dan!

Sprekers:
- Peter Anker, docent Hogeschool Rotterdam bij het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO)

- Erik Waanders, enthousiaste en gedreven eigenaar van Greenpaints

- Koen Rooijakkers, student bij Avans Hogeschool

Over het Impact Café
BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.

Online Impact Café
De afgelopen periode zijn we Bij Hogeschool Rotterdam druk in de weer geweest met het omschakelen naar een online leer-en werkomgeving. Dit doen wij nu ook voor het Impact Café.

Waarom we dit doen
Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie!