Hout als grondstof? Yes or no?!
Donderdag 10 september
17.30-19.00 uur

Klik hier om je aan te melden!


Over het thema
De coronacrisis is hét moment om na te denken over de toekomst van onze planeet. Is dit het moment waarop we een omslag gaan maken naar een duurzame economie en schone energiebronnen?

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 jaar geoogst worden, terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron voor de bouw, de textielindustrie, en de biochemie.

Maar bomen kappen stuit op veel weerstand omdat onze bossen ook zorgen voor de gezondheid van vele dieren en organismen op onze planeet. Daarom vragen we onszelf af: Wanneer is hout een biocirculaire grondstof, en wanneer niet? Tijdens dit Impact Café gaan we op zoek naar de beste voorbeelden, en in gesprek met een docent, student en ondernemer die hun kennis delen over dit topic. We willen graag weten hoe jij hiernaar kijkt.

Meng je in de discussie of luister mee vanaf de zijlijn in onze online meetup Impact Café: Hout als grondstof: hoe kan dat circulair? Wees welkom!  

Sprekers
Docent: Christoph Ravesloot 
Ondernemer: Robert Winkel - Mei Architects & Planners
Student: Antoni Reniers, student Industrieel Product Ontwerpen, volgt de minor Creative Engineering en is onlangs begonnen met een tof project op het gebied van biomaterials!

Over het Impact Café
BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor ondernemers, studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.

Online Impact Café
De afgelopen periode zijn we bij Hogeschool Rotterdam druk in de weer geweest met het omschakelen naar een online leer-en werkomgeving. Dit doen wij nu ook voor het Impact Café.

Waarom we dit doen
Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie!

Meedoen?
Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde studenten die een bijdrage willen leveren aan het Impact Café of de organisatie hiervan. Interesse? Stuur dan een mailtje naar bluecity@hr.nl

 

Lees hier het nieuwsbericht over de samenwerking BlueCity x Hogeschool Rotterdam