POM op locatie via een drive-in bijeenkomst en te volgen via livestream

What’s Next:

Strategische positionering van omgevingsmanagement binnen bouwbedrijven

 

14 juli 2020

16.00-18.00 uur

Centraal in Nederland, exacte locatie volgt

 

Inhoud

Het vak van omgevingsmanagement heeft inmiddels een stevige basis en is een belangrijke pijlers binnen ruimtelijke projecten. Zo ook bij bouwbedrijven, de opdrachtnemers. Vanuit intrinsieke motivatie, bittere noodzaak en om het onderscheidend vermogen tussen de bouwers te bepalen is omgevingsmanagement here to stay.

Het beeld dat opdrachtnemers alleen met omgevingsmanagement in de uitvoering bezig zijn op het niveau van briefjes en bloemetjes verandert snel in een context waarin opdrachtnemers eerder betrokken raken bij projecten. De meerwaarde van omgevingsmanagement in het beheersen van risico’s maar ook in het benutten van kansen en het creëren van waarde neemt toe. Dit betekent voor opdrachtnemers inzetten op deze verandering, ontwikkelen van het vakgebied binnen de organisaties en positie bepalen. Alle inzet op omgevingsmanagement in de voorfase, verkenning, planstudie, uitwerking zou zich immers moeten uitbetalen in de uitvoering. Maar zo simpel is het helaas niet. Projecten duren lang, de context verandert sneller dan voorheen en de stakeholders en bijbehorende standpunten veranderen mee. Daarmee komt een project, de keuzes die daarin gemaakt worden en de bijbehorende effecten per fase in een nieuw daglicht. De aansluiting met de omgeving vinden, vast te houden, het concreet te maken en toch om ruimte te laten is de uitdaging.

Hoe gaan opdrachtnemers nu om met deze verandering? Hoe verankeren zij omgevingsmanagement binnen hun organisatie en anticiperen zij op diverse thema’s als omgevingswet, bouwteams, en positioneren zij  omgevingsmanagement in een van origine hardcore technische organisatie?

Tijdens deze drive-in POM op locatie zullen  Susan van Hees (BAM) en Monica Melis (Dura Vermeer) hier een toelichting op geven. Beide zijn met een team van collega’s binnen hun organisatie verantwoordelijk om de koers uit te zetten als het gaat om omgevingsmanagement.  Zij positioneren omgevingsmanagement binnen hun organisatie om te anticiperen op toekomstige thema’s en gesteld  te staan voor de broodnodige ‘next step’ binnen omgevingsmanagement. Tijdens deze POM op locatie nemen zij jullie graag mee in de uitdagingen binnen het vakgebied, hun visie op de toekomst en hun koers binnen de veranderende wereld van opdrachtnemers.

Praktische informatie

Gezien de maatregelen wegens Covid-19 kunnen deelnemers zowel live (middels een drive-in) als via de livestream deelnemen. Live vanuit de auto kun je deelnemen op één van de bouwlocaties waar zij een toelichting zullen geven op hun uitdagingen en visie. Zij zullen tevens samen met de deelnemers het gesprek aan gaan over de ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Meedoen en Covid-19
Als je deelneemt in een auto dan vragen wij je met klem de richtlijnen van de overheid in acht te nemen. De afspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot 1 huishouden behoren. Op deze regel zijn geen uitzonderingen mogelijk, ook niet voor mensen die met elkaar meerijden in een auto. Doordat je in een auto dicht bij elkaar zit, loop je een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Je kunt een boete krijgen als je met 3 of meer mensen bij elkaar in een auto zit en niet tot hetzelfde huishouden behoort. Ook als je dit doet voor je werk.
Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/afstand-houden

 

Organisatie van de dag

Dura Vermeer en BAM

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren