10 december 2020

09:30 - 09:35

Welkom

Sandy Nijhuis

Welkom bij de kennisdag "Duurzaam ondernemen (in crisistijd)"

Stikstof, PFAS, Corona; de bouw lijkt van de ene crisis naar de volgende te gaan. Tegelijkertijd is er vanuit opdrachtgevers en de overheid aanhoudende druk om emissiearm of zelfs emissievrij te werken. Ook tijdens en na Corona blijft dit voluit actueel. Hoe kunt u duurzamer gaan werken op het gebied van klimaat en milieu? Hoe bent u met uw bedrijf verzekerd van een duurzame toekomst? Door: Sandy Nijhuis, dagvoorzitter

09:35 - 09:45

Interview

Maxime Verhagen
Chris Ploegmakers

Investeren in duurzaam, emissievrij materieel

Wat is het belang van duurzaam, emissievrij materieel en welke mogelijkheden zijn er om elektrische machines in te zetten?

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland en Chris Ploegmakers, eigenaar van Aannemingsbedrijf Ploegam lichten het toe.

09:45 - 10:30

Webinar

Jan Hommes

Harry Hertsenberg

Dik de Weger

Mink Jaap Ypma

 

Duurzaam ondernemen is een taak van ons allemaal!

Hoe maakt u met uw bedrijf de transitie naar duurzaam ondernemen? Welke mogelijkheden biedt de overheid? En hoe werkt het in de praktijk? Sandy Nijhuis praat met experts en beleidsmakers die ook antwoord kunnen geven op uw vragen in de chat op het eventsplatform.

Gasten aan tafel:

  • Jan Hommes, directeur BMWT
  • Harry Hertsenberg, voorzitter Bouwend Nederland KOMAT
  • Dik de Weger, Programmamanager Transitiepad Bouwplaats en Bouwlogistiek bij Rijkswaterstaat
  • Mink Jaap Ypma, directeur projecten Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken (Voorzitter duurzaamheidswerkgroep van de Van Gelder Groep)
10:30 - 11:00

In gesprek met...

Ronald Gideonse

Frans Wijninga

Emissies reduceren van uw huidig machinepark? Het kan!

Sandy Nijhuis gaat in gesprek met Ronald Gideonse en Frans Wijninga over hun passie om ondernemers te ondersteunen bij het verminderen van de uitlaatemissies van de (diesel)motoren van hun bouwmachines.

Gasten aan tafel:

  • Ronald Gideonse, sales engineer bij Drive Line Systems (DLS)
  • Frans Wijninga, oud directeur FW Rijwerkrevisie bv & gastdocent SOMA
11:00 - 12:00

Netwerken

Ontmoet vakgenoten in de Networklounge

Ook online kunnen we met elkaar de dialoog aangaan over de BouwMachines branche. Hoe leuk is het om even 1 op 1 met elkaar in contact te komen via een speeddate in videobeeld. Je wordt willekeurig aan een andere kijker gekoppeld als je naar de Networklounge gaat en op ‘ready’ klikt. Laat je verrassen en inspireren door je vakgenoten. Na 3 minuten kun je switchen of de tijd verlengen. Ervaar deze unieke manier van netwerken!