Tot hier!

Of toch nog wat verder?

Over de grenzen van psychotherapie 

Let op: door de nieuwe maatregelen is de Dag van de Psychotherapie volledig online!

Staat u al ingeschreven? Dan ontvangt u van ons een e-mail met meer informatie. Wilt u zich inschrijven? Dat kan! U kunt kiezen voor de hele dag of een dagdeel. Kiest u voor de hele dag dan kunt u kunt het congres ook op een later moment terugkijken. 

Grenzen van psychotherapie
Een competente psychotherapeut kent de eigen mogelijkheden en beperkingen, zowel van inhoudelijke als van persoonlijke aard. Maar in de praktijk blijken die grenzen niet altijd eenduidig. Wanneer is een bemoedigend schouderklopje gepast? Of juist gewenst? Mag een omhelzing bij het afscheid? Waar liggen eigenlijk de grenzen in psychotherapie? Hanteren cliënten en psychotherapeuten dezelfde grenzen? En wie bepaalt deze uiteindelijk? Wetenschappelijke kennis, klinische ervaring en wet- en regelgeving wijzen ons de weg. 

Op deze Dag van de Psychotherapie 2020 exploreren en bewaken we onze professionele mogelijkheden en beperkingen. En samen verleggen we grenzen, daar waar dat voor de toekomst van ons boeiende vak nodig is.

 

Ochtend: masterclass 'Narcissism and Its Discontents'
In de ochtend kunt u online meedoen met de exclusieve masterclass van de internationaal vermaarde Amerikaanse psychiater Glen Gabbard. Voertaal: Engels. 
De masterclass was eerder uitsluitend te volgen vanuit de Beurs van Berlage. In verband met de nieuwe maatregelen bieden we de masterclass nu uitsluitend online aan. Omdat we nu niet meer gebonden zijn aan een maximum aantal deelnemers is de inschrijving weer geopend! 

Middag
In de middag geeft Glen Gabbard een lezing. Journalist Coen Verbraak gaat in gesprek met Suzy Matthijssen (klinisch psycholoog bij Altrecht) en Greet Vanaerschot (hoogleraar psychotherapie in Antwerpen). Hoe bewaken zij de grenzen in hun spreekkamer? Psychiater, juridisch adviseur en mediator Emke Plomp vertelt ons wat er te leren valt uit de wrange lessen uit het tuchtrecht. Een gesprek met Coen Verbraak en schrijver Bart Chabot sluit de dag af! 

congres uitnodiging
 congres uitnodiging