Tot hier!

Of toch nog wat verder?

Over de grenzen van psychotherapie 

Een competente psychotherapeut kent de eigen mogelijkheden en beperkingen, zowel van inhoudelijke als van persoonlijke aard. Maar in de praktijk blijken die grenzen niet altijd eenduidig. Wanneer is een bemoedigend schouderklopje gepast? Of juist gewenst? Mag een omhelzing bij het afscheid? Waar liggen eigenlijk de grenzen in psychotherapie? Hanteren cliënten en psychotherapeuten dezelfde grenzen? En wie bepaalt deze uiteindelijk? Wetenschappelijke kennis, klinische ervaring en wet- en regelgeving wijzen ons de weg. 
 
De Dag van de Psychotherapie is dit jaar wat anders dan u gewend bent. De dag bestaat uit twee delen. U bent de hele dag van harte welkom in de Beurs van Berlage. Maar u kunt er ook voor kiezen om alleen de ochtend (live in Amsterdam) of de middag (live in Amsterdam of online) deel te nemen. De keuze is aan u! 
 
  • In de ochtend kunt u vanuit de Beurs van Berlage meedoen met de exclusieve masterclass van de internationaal vermaarde Amerikaanse psychiater Glen Gabbard.  De masterclass is uitsluitend te volgens vanuit de Beurs van Berlage via een live verbinding met de USA. 
  • In de middag kunt u opnieuw via live-stream luisteren naar een lezing van Glen Gabbard. Vervolgens gaat journalist Coen Verbraak in gesprek met Suzy Matthijssen, Greet Vanaerschot en Emke Plomp. We sluiten de dag af met schrijver Bart ChabotHet middagprogramma bieden we op twee manieren aan: u volgt het live in de Beurs van Berlage of online vanaf uw werkplek of uw comfortabele stoel thuis.

Op deze Dag van de Psychotherapie 2020 exploreren en bewaken we onze professionele mogelijkheden en beperkingen. En samen verleggen we grenzen, daar waar dat voor de toekomst van ons boeiende vak nodig is.

 

Het aantal plaatsen van deelnemers in de Beurs van Berlage is beperkt. Wacht u daarom niet de lang met inschrijven, want vol is vol! 

 

Veiligheid
Als u naar de Beurs van Berlage komt, doen we er alles aan om dit zo goed en veilig mogelijk voor u te laten verlopen. U leest er hier meer over. 

 

congres uitnodiging
 congres uitnodiging