Workshop Groene brandstoffen voor de Offshore Wind vloot

De energiedrager van de toekomst

 

Datum: 15 oktober

Tijd: 15:00 - 17:30

Locatie: Online

 

Aanleiding

Met de toenemende druk om emissies van (offshore wind) schepen te reduceren groeit de vraag naar alternatieve brandstoffen en de benodigde infrastructuur. Om de keuze voor een alternatieve brandstof en infrastructuur te maken is het belangrijk om vanuit een ambitie/visie het probleem te benaderen.

Doel

Doel van de sessie is om inzicht te geven op vraagstukken rondom de keuze voor energiedrager van, en de benodigde infrastructuur voor de toekomst. In deze sessie zal expliciet gekeken worden naar technologieën en energiedragers die momenteel nog in de kinderschoenen staan om  de horizon verder te trekken dan reeds beschikbare alternatieven als biobrandstoffen. Een aantal bedrijven die bezig zijn met de vraagstukken rondom duurzaam varen zullen hun visie delen en een update geven van waar ze nu staan. MARIN zal meer vertellen over hoe een complex vraag stuk aan te pakken door te beginnen met het formuleren van een ambitie. Royal IHC zal verder ingaan op de vraag “Hoe kies je een brandstof?”. Vervolgens zal Shell ingaan op het infrastructuur vraagstuk vanuit het consortium Crosswind dat ze vormen met Eneco. De sprekers zullen hun ambitie en de vervolgstappen die nodig zijn om hun innovatie te versnellen presenteren.

Vervolgens zoomen we in op de benodigde volgende stappen in een workshop rond de pijnpunten voor de ontwikkeling, het spel tussen vraag-aanbod, en flexibiliteit tussen brandstoffen.

Programma-opzet

  • Welkom
  • Case – Marin - Probleembenadering
  • Case – Royal IHC – Zero-emission service operating vessels
  • Case - CrossWind – Consortium Shell/Eneco
  • Workshop/discussie om actieagenda op te stellen
  • Afronding

    

 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren